Μ. Τζούφη: Βαθιά συντηρητικό και σεξιστικό το συνέδριο «γονιμότητας» – να μην τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω

Το «συνέδριο γονιμότητας» που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες στα Ιωάννινα, αναπαράγει και τρέφει όλα τα στερεότυπα εναντίων των γυναικών. Παραβλέπει πως η υπογονιμότητα (είτε ανδρική, είτε γυναικεία) είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, περισσότερο κοινωνικό παρά ιατρικό, το οποίο σχετίζεται άμεσα με το σύγχρονο τρόπο ζωής. Παράλληλα, για την «αντιμετώπισή» του δε διστάζει να στοχοποιήσει και να ενοχοποιήσει το εύκολο θύμα: τη γυναίκα.

Το «προπαγανδιστικό βίντεο» που δημοσιεύτηκε και οδήγησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου να αποσύρει την αιγίδα της στο συνέδριο, μεταφέρει ένα βαθιά συντηρητικό μήνυμα σε κάθε γυναίκα: «για να γίνεις μάνα πρέπει να αφήσεις τις σπουδές και την εκπαίδευση, να μην έχεις επαγγελματικές αξιώσεις, να σταματήσεις να είσαι αυτόνομη και χειραφετημένη».

Μεταξύ των ομιλητών -στην πλειοψηφία τους άντρες- υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης. Γνήσιοι εκφραστές του νεο-συντηρητισμού, της μισαλλοδοξίας, του υποβιβασμού των γυναικών και των δικαιωμάτων που γκρεμίζουν κάθε αυταπάτη πως η Νέα Δημοκρατία αποτελεί ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό και φιλελεύθερο κόμμα. Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να υποστηρίξει τους γονείς που αναγκάζονται να καταφύγουν σε πανάκριβες ιδιωτικές λύσεις ώστε να τεκνοποιήσουν, αντί να διευκολύνει τις οικογένειες με νέους Παιδικούς Σταθμούς και Σχολεία, αντί να νομοθετήσει ουσιαστικά μέτρα για την υποστήριξη των νέων ζευγαριών, εντάσσει στο πολιτικό της πρόγραμμα θέσεις που παραπέμπουν στο μεσαίωνα.

Οι γυναίκες δε χρειάζονται τέτοιου είδους νουθεσίες. Οι άμεσες και έντονες αντιδράσεις καταδεικνύουν την απαράδεκτη προσέγγιση που προσπαθούν να επιβάλλουν οι διοργανωτές του συνεδρίου, έχοντας την υποστήριξη εκκλησιαστικών και κυβερνητικών στελεχών. Να μην τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.