ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ – Ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» ξεκινά! Οι μαθητές μαθαίνουν την ανακύκλωση


Ο Δήμος Κόνιτσας, ενεργοποιεί τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση». Ο Μαραθώνιος ξεκινά για 1η σχολική χρονιά στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης followgreen.gr/konitsa, σύμφωνα πάντα με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας. 

Οι δύσκολες υγειονομικές συνθήκες, δεν κατέστησαν δυνατή την έναρξη του Μαραθωνίου από την αρχή της σχολικής χρονιάς, επομένως η δράση αυτή θα υλοποιηθεί πιλοτικά, μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς, με στόχο τη νέα σχολική χρονιά να πραγματοποιηθεί από την αρχή.

Για την έναρξη του Σχολικού Μαραθωνίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7/06/2021 εκδήλωση – ενημέρωση στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου, παρουσία του Δημάρχου Κόνιτσας κ. Νικολάου Εξάρχου, του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Αριστείδη Λαζογιάννη, του εκπροσώπου της Followgreen κ. Γιώργου Αντωνίου και εκπροσώπων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κόνιτσας.  

Οι μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών, καλούνται να ανακυκλώσουν με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών, χαρτί, αλουμίνιο (μόνο για τα δημοτικά), πλαστικό και μπαταρίες, στους ειδικούς χάρτινους κάδους, που είναι τοποθετημένοι εντός των σχολικών μονάδων.

Η σχολική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), την ΑΦΗΣ Α.Ε. και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».

Λίγα λόγια για τη δράση

Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται από τη Υπηρεσία Καθαριότητας και το σχολείο θα λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό και ανά υλικό. Oι επιδόσεις κάθε σχολικής μονάδας θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ» με link followgreen.gr/konitsa/contest, όπου είναι προσβάσιμη σε όλους τους δημότες. 

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στα εγγεγραμμένα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας, να δωρίσουν πόντους στα συμμετέχοντα σχολεία, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια των μαθητών. 

Ευελπιστούμε του χρόνου η δράση να πραγματοποιηθεί από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με στόχο τα πρώτα σχολεία να λάβουν χρηστικά δώρα και όλα τα σχολεία να επιβραβευτούν για την προσπάθεια τους Σας καλούμε όλους να στηρίξετε την προσπάθεια των παιδιών μας για ένα καλύτερο περιβάλλον! 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμβολή σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.