Να ανοίξουν οι παιδότοποι σε εξωτερικούς χώρους ζητά Το επιμελητήριο Ιωαννίνων

. Επιστολή του προεδρου του επιμελητηρίου για το άνοιγμα των παιδότοπων σε εξωτερικούς χώρους Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι – Σπυρίδων Γεωργιάδη:

Μετά και την σχεδόν μεγάλη επιστροφή της επιχειρηματικότητας στην κανονικότητα, θεωρούμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να δίνονται λύσεις και κατά περίπτωση και όχι μόνο οριζόντια σύμφωνα με τον ΚΑΔ, με δεδομένο ότι ακόμη και με τον ίδιο ΚΑΔ οι επιχειρήσεις δεν έχουν απόλυτα την ίδια δραστηριότητα και λειτουργία.

Παραμένει ακόμη και σήμερα κλειστός  ο ΚΑΔ 93291905 υπηρεσίες παιδότοπου και θέλουμε να υποθέσουμε ότι συμβαίνει  από απλή αστοχία και όχι από άλλους  λόγους  που δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε.

Ενδεχομένως κάποια μέλη της επιτροπής ή σύμβουλοι των  υπουργείων σας, να θεωρούν ότι οι υπηρεσίες παιδότοπου πραγματοποιούνται αποκλειστικά μόνο σε εσωτερικούς χώρους  ενώ στην πραγματικότητα πολλές επιχειρήσεις του κλάδου έχουν παιδότοπους και  σε εξωτερικούς χώρους , συνεπώς, θα πρέπει να αποφασιστεί η άρση για όλους αυτούς  με δεδομένο μάλιστα ότι οι παιδότοποι/παιδικές χαρές των δήμων  είναι ανοιχτοί προς το κοινό χωρίς έλεγχο και υγειονομικά πρωτόκολλα.

Θα πρέπει άμεσα να επιληφθείτε του παραπάνω θέματος για το άνοιγμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας  γιατί προκαλείται τεράστια ζημιά σε έναν κλάδο της οικονομίας χωρίς ουσιαστικά να συντρέχουν λόγοι μη λειτουργίας τους.

Ταυτόχρονα και με δεδομένο ότι έχετε δώσει την έγκριση σας για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων έως 100 άτομα αλλά και περισσότερα σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται πολύ σύντομα, δεν μπορεί να απαγορεύεται ουσιαστικά  ένα παιδικό πάρτυ γενεθλίων 30  παιδιών  σε εξωτερικό χώρο, όταν γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα ίδια παιδιά αλλά και οι γονείς τους, έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό σε μια παιδική χαρά ή έναν μεγάλο δημοτικό εξωτερικό παιδότοπο προφανώς χωρίς υγειονομικά μέτρα και περιορισμούς.

Παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το αίτημα των μελών μας και δώσετε άμεσα λύση και δυνατότητα επιστροφής στην κανονικότητα και σε αυτόν τον κλάδο που έχει τη δυνατότητα και να ελέγξει τον αριθμό των επισκεπτών αλλά και να λειτουργήσει με τα αυστηρά πρωτόκολλα που ισχύουν και εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε εξωτερικούς χώρους.

Με τιμή Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δρ. Δημήτριος Δημητρίου

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.