Σπύρος Ριζόπουλος προς Περιφερειάρχη : έκτακτη σύγκλιση ξεχωριστών Περιφερειακών Συμβουλίων για απόβλητα και «Σχεδία»

 

Ο Σπύρος Ριζόπουλος με επιστολή του ζητάει από τον Περιφερειάρχη έκτακτη σύγκλιση ξεχωριστών Περιφερειακών Συμβουλίων για απόβλητα και «Σχεδία»

ΠΡΟΣ: Περιφερειάρχη Ηπείρου 

κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη

Κύριε Περιφερειάρχα,

Μελετώντας την Ημερήσια Διάταξη της ερχόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, Τρίτη 29/6, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν δυο θέματα για τα οποία ζητούμε έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ζήτημα 1ο

Το πρώτο ζήτημα αφορά τις «Προτάσεις Διαχείρισης Αποβλήτων Δήμου Ζίτσας», τις οποίες η παράταξη μας παρέλαβε σήμερα. Σίγουρα υπάρχουν αντίστοιχες προτάσεις και άλλων Δήμων οπότε δεν θεωρώ ότι μπορούμε να συζητάμε τις προτάσεις ενώ απουσιάζουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι, δηλαδή ο επίσημος εκπρόσωπος του ΦΟΣΔΑ που είναι ο πρόεδρος του και ο αρμόδιος Δήμαρχος της κάθε περιοχής.

Υποχρέωση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι να εξυπηρετούμε τις ανάγκες του Φορέα που έχει επιλεγεί για τις αποφάσεις αυτές και όχι να τον «ξεπερνάμε», σεβόμενοι πάντα και τις ιδιαιτερότητες του κάθε Δημάρχου.

Ζήτημα 2ο 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αναφέρεται ότι θα ασκηθεί ποινική δίωξη στον κ. Βασίλειο Κούτρα, επιστημονικά υπεύθυνο του κέντρου πρόληψης εξαρτήσεων «Σχεδία».

Εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει μια συζήτηση όσον αφορά το «ρόλο» της Περιφερειακής Αρχής στον οργανισμό «Σχεδία». Σας ζητώ λοιπόν ξεχωριστή σύγκλιση έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου για το ζήτημα και όχι να συζητηθεί ως τελευταίο θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης.

Η νομική εξέλιξη του ζητήματος απαιτεί οποιαδήποτε συζήτηση να γίνει παρουσία του πρώην Προέδρου κ. Τσιμογιάννη, για να μας ενημερώσει επίσημα για τις απόψεις του καθότι δεν θεωρώ ότι η επικοινωνιακή έκθεση των ζητημάτων είναι ο πιο θεσμικός τρόπος και δευτερεύοντος επιθυμώ να μας γνωστοποιήσει η νέα Προέδρος κ. Μαρκούλα ποιες είναι οι προθέσεις της επί του ζητήματος.

Επομένως, σας ζητώ σύγκλιση έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου και για τα δυο ζητήματα ξεχωριστά. Σε κάθε περίπτωση και τα δυο θέματα είναι πάρα πολύ σημαντικά και δεν είναι από τις περιπτώσεις που μπορείτε να μας αιφνιδιάσετε τη τελευταία στιγμή προσθέτοντας τα στην Ημερήσια Διάταξη.

Με εκτίμηση,

Σπύρος Ριζόπουλος

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.