Ενώνουν τη φωνή τους για να μη μπει λουκέτο στη βελλά

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες στην Ήπειρο μετά την συνοδική εισήγηση να μη γίνει Σχολή Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών στην Εκκλησιαστική Ακαδημία στη Βελλά. Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο μητροπολίτης Ιωαννίνων κ κ  Μάξιμος ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης

 Ο Αλ. Καχριμάνης, ζήτησε να ανακληθεί η απόφαση για ιστορικούς και εθνικούς λόγους.«Δεν το θέλει ο Θεός. Την κράτησε 110 χρόνια και δε θα την κλείσει η ιεραρχία τώρα»τονισε χαρακτηριστικά.

 ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής  Ελισάφ χαρακτήρισε την απόφαση αδικαιολόγητη και ακατανόητη αλλά έδωσε μία νότα αισιοδοξίας λέγοντας  ότι: «Θέλω να πιστεύω ότι η πολιτεία θα κατανοήσει τι έχει συμβεί και δε θα αλλάξει την απόφασή της, αλλά και ότι η ίδια η ιεραρχία θα αναγνωρίσει το σφάλμα της»

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης σημείωσε οτι. «Η απόφαση για κλείσιμο των Σχολών είναι ασέβεια απέναντι στο όραμα των ιδρυτών.

ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Χαρακτήρισε την απόφαση γελοία και μεταξύ άλλων είπε «οτι είναι γελοίο να επικαλείται η Σύνοδος εθνικούς λόγους για την μεταφορά της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη. Έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν για την Θεσσαλονίκη αλλά δεν έχουν δικαίωμα να κλείνουν την Βελλά»και είπε ότι σε περίπτωση που κλείσουν οι Ακαδημίες, θα καταθέσει αίτημα για τη λειτουργία Θεολογικής Σχολής και Σχολής Μουσικολογίας.

«Είναι μία ακατανόητη και απαράδεκτη απόφαση που μας πικραίνει και μας πονάει. Μια τέτοια Σχολή δεν μπορεί να κλείνει ελαφρά τη καρδία.Επισκέφθηκα δύο φορές τον Αρχιεπίσκοπο.. Δεν έγινε καμία συζήτηση. Κανένας δεν μίλησε μαζί μου, κανένας δεν ρώτησε την άποψή μου. Απαξίωσαν 110 χρόνια ιστορίας και προσφοράς, απαξίωσαν την Μητρόπολη, την Ήπειρο και τους Εθνικούς Ευεργέτες. Είναι μία προδοτική απόφαση για την Ήπειρο»

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.