Βασίλης Γιόγιακας: στηρίζουμε το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού για να μη βρεθούμε ξανά στη δύσκολη θέση των τελευταίων μηνών

Στη συνεισφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο δημόσιο σύστημα υγείας και τις επιδόσεις της χώρας μας στον εμβολιασμό για τον Covid-19 εστίασε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου για την τροποποίηση της σύμβασης δωρεάς του Ιδρύματος και άλλες διατάξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε στα πιο σημαντικά έργα του προγράμματος δωρεών «Πρωτοβουλία για την Υγεία» του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» συνολικού προϋπολογισμού περίπου 440 εκατομμυρίων ευρώ. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ένταξη στη Σύμβαση Δωρεάς ενός 5ετούς επιστημονικού προγράμματος ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων σημειώνοντας ότι είναι αναγκαία η υποστήριξή τους, όπως και των άλλων πληθυσμιακών ομάδων που είναι πιο ευάλωτες στην εμφάνιση συμπτωμάτων μετατραυματικού στρες λόγω των lockdown.

O κ. Γιόγιακας παρέθεσε στοιχεία με τα οποία καταρρίπτεται η κριτική περί αποτυχίας ή περιορισμένης επιτυχίας του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού αναφέροντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 8η καλύτερη θέση σε ρυθμό εμβολιασμού και μέσα στις 5 πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. «Ας μην αδικούμε, λοιπόν, όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για χάρη αβέβαιων και πρόσκαιρων εντυπώσεων. Και ας συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε, ώστε να μη βρεθούμε ξανά στη δύσκολη θέση των τελευταίων μηνών, όπου δοκιμάστηκαν αντοχές και δυνάμεις ασθενών, εργαζομένων, νοικοκυριών, επιχειρήσεων», τόνισε ο βουλευτής Θεσπρωτίας στο κλείσιμο της ομιλίας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.