Δήμος Κόνιτσας: Συνάντηση και αξιοποίηση Πεζοπορικών Διαδρομών των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αριστείδη Λαζογιάννη παρευρέθηκαν στη συνάντηση εργασίας με θέμα «Σύνδεση και Αξιοποίηση Πεζοπορικών Διαδρομών των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου» στο πλαίσιο του Yonder Festival στον Δήμο Νεστορίου το Σάββατο 26/06/2021 με στόχο τη δικτύωση ιδιωτικών και δημόσιων φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. 

Η σύνδεση βασίζεται στην τεχνολογία, αλλά και σε δράσεις φυσικής παρουσίασης και προτείνεται με την ανάδειξη των πεζοπορικών διαδρομών ακολουθώντας, τόσο το Epirus Trail(Ήπειρος), το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε6 (Δυτική Μακεδονία), όσο και άλλες διαδρομές που η ιστορία και οι κάτοικοι των περιοχών χάραξαν και περπάτησαν στο παρελθόν μέχρι και σήμερα. 

Συντονίστριες της συνάντησης στο πλαίσιο του Yonder Festival ήταν οι κυρίες Gabriela Scheiner και Σοφία Μελισσουργού. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των Περιφερειών Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, των Δήμων Καστοριάς, Πρεσπών, Ζαγορίου, της Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε. και του Γεωπάρκου Βίκου – Αώου, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρηματίες, με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Νεστορίου κ. Χρήστο Γκοσλιόπουλο. 

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας ανέλυσε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Κόνιτσας, πιστεύοντας ότι η συνεργασία μεταξύ των Δήμων για τη θεματική σύνδεση από τις Πρέσπες στο Κεντρικό Ζαγόρι μέσω Καστοριάς, του Νεστορίου, του Γράμμου και της Κόνιτσας θα συμβάλλει στην ανάδειξη των πόρων της περιοχής και στη δραστηριοποίηση νέων ανθρώπων και αναμφισβήτητα θα δώσει νέα ώθηση στον τουρισμό, στην τοπική οικονομία και κοινωνία. 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.