Μ. Τζούφη: «Οι κάτοικοι της Κόνιτσας δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας»


Οι ακριτικές περιοχές των Ιωαννίνων συνεχίζουν να μετρούν απώλειες, με το Δήμο Κόνιτσας να χάνει το μοναδικό σε λειτουργία υποκατάστημα τράπεζας. Οι αντιδράσεις των φορέων και των κατοίκων είναι απολύτως δικαιολογημένες καθώς εκατοντάδες αγρότες, συνταξιούχοι και ηλικιωμένοι αδυνατούν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά. Εμπόδια όμως θα υπάρξουν και για τους επαγγελματίες, τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους της μεγαλύτερης κωμόπολης του Νομού Ιωαννίνων και των γύρω περιοχών.
Οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών δεν είναι και δεν πρέπει να αισθάνονται «πολίτες β’ κατηγορίας». Ωστόσο, η απόφαση της τράπεζας αγνοεί τις ανάγκες τους, την ταλαιπωρία και το κόστος μετακίνησης για εξυπηρέτηση σε υποκαταστήματα της πόλης των Ιωαννίνων, δεδομένων μάλιστα των συνθηκών της πανδημίας. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε πως στο πρόσφατο παρελθόν, τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας μας διασώθηκαν πολλαπλά με τις θυσίες και τις στερήσεις του ελληνικού λαού.
Ευθύνες έχει και η κυβέρνηση, η οποία ακολουθώντας το δόγμα περί «αυτορρύθμισης της αγοράς», τελικά ταυτίζεται με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι με τις ανάγκες των πολιτών. Όμως τώρα οφείλει να παρέμβει και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση των κατοίκων της Κόνιτσας στις τραπεζικές υπηρεσίες, ανεξάρτητα με τις επιθυμίες και το σχεδιασμό του τραπεζικού ιδρύματος.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.