Ο Μάριος Κάτσης για τα λουκέτα τραπεζικών καταστημάτων σε Παραμυθιά και Φιλιάτες

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή ο Μάριος Κάτσης σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο των καταστημάτων της τράπεζας Πειραιώς στην Παραμυθιά και της Εθνικής τράπεζας στους Φιλιάτες. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε για το θέμα:

Οι απαράδεκτες αποφάσεις για τα επικείμενα λουκέτα της τράπεζας Πειραιώς στην Παραμυθιά και της Εθνικής στους Φιλιάτες, είναι τα τελευταία επεισόδια μιας πρωτοφανούς διαδικασίας αποψίλωσης της Θεσπρωτίας από κρίσιμες υπηρεσίες, που υλοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια με τις πλάτες της κυβέρνησης. Έχουμε ήδη το λουκέτο στο κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στους Φιλιάτες, ειλημμένη απόφαση για κλείσιμο του καταστήματος της Alpha bank στην Παραμυθιά, της οποίας η αναστολή φτάνει προς τη λήξη της, κaι παράλληλη υποβάθμιση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά συμβαίνουν τα τελευταία δύο χρόνια. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Αυτή έλυσε τα χέρια στους τραπεζίτες  ώστε ανενόχλητοι να βάλουν μπρος το σχέδιο για λουκέτα σε υποκαταστήματα και μείωση προσωπικού. Αυτή νομοθέτησε το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών, αυτή έφερε πρόσφατα τον αντεργατικό νόμο κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες των τραπεζών και του ΣΕΒ. 

Δεν μπορεί οι πολίτες που έχουν πληρώσει δισεκατομμύρια για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών να αγνοούνται επιδεικτικά όταν παίρνονται αποφάσεις για λουκέτα καταστημάτων, που πλήττουν άμεσα και καθοριστικά την οικονομική, κοινωνική, αγροτική και εμπορική ζωή του τόπου τους. Η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος πληρώθηκε με αίμα από τους φορολογούμενους, δεν ήρθε από τα φυτευτά golden boys των τραπεζών, ούτε από τα 350 εκατομμύρια δανεικά κι αγύριστα της ΝΔ.

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις του Δήμου Σουλίου και του Δήμου Φιλιατών δεν αντέχουν την περεταίρω υποβάθμιση της καθημερινότητά τους. Τι θα κάνουν αλήθεια κάτοικοι μεγαλύτερων ηλικιών, που αδυνατούν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές τραπεζικές υπηρεσίες, και δεν μπορούν να μετακινηθούν στην Ηγουμενίτσα για να εξυπηρετηθούν;

Με την Ερώτησή μου ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό να δεσμευτεί για τη συνέχιση λειτουργίας των τραπεζικών καταστημάτων της Πειραιώς και της Εθνικής στους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών. Ζητώ επίσης να σταματήσει η πολιτική του μαρασμού και της ερήμωσης των τοπικών κοινωνιών που έχει επιλέξει η κυβέρνηση, η οποία οφείλει να προχωρήσει άμεσα ώστε να αναστραφεί η αποψίλωση της Θεσπρωτίας από τραπεζικές και άλλες κρίσιμες υπηρεσίες.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.