Ιωάννινα: Σε λειτουργία το διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας

Μία νέα δομή, το διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας, συμπληρώνει την αλυσίδα των κοινωνικών δράσεων του ΟΚΠΑΠΑ.

Το διευρυμένο Κέντρο, εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης και στο εξής είναι στη διάθεση των πολιτών.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΠΑΠΑ, εργαζόμενοι του Οργανισμού και άλλοι.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η ενίσχυση των κοινωνικών δομών και η ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων αποτέλεσε προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας. Οι δράσεις αυτές έγιναν περισσότερες και συνεχείς προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα που ανέδειξε η πανδημία. Ο κ. Ελισάφ συνεχάρη τον Πρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους του ΟΚΠΑΠΑ για την άοκνη προσπάθεια που κάνουν.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Πάνου ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους και έκανε γνωστό ότι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει την λειτουργία του και το παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας για τους Ρομά το οποίο θα στεγάζεται στο ΚΕΠΑΒΙ.

Το διευρυμένο Κέντρο αποτελεί στην ουσία προέκταση του Κέντρου Κοινότητας που λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο κ. Πάνου το Κέντρο Κοινότητας έχει εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα 8.000 συμπολίτες μας και έχει διεκπεραιώσει 32.000 αιτήματα. 

«Με την λειτουργία του διευρυμένου Κέντρου θα ενισχυθεί σημαντικά  το έργο του με υπηρεσίες που θα είναι διαθέσιμες σε κάθε πολίτη για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών τους μέσω της διασύνδεσης του με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες» τόνισε ο κ. Πάνου.

Το διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας θα συνεργάζεται με δημοτικές και κρατικές υπηρεσίες και θα παρέχει υπηρεσίες υποδοχής, ενημέρωσης και υποστήριξης για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ενήλικες και παιδιά, καθώς και υπηρεσίες για την κοινωνική επανένταξη των ωφελούμενων.

Οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται και να υποβάλλουν αιτήσεις για τα επιδόματα που δικαιούνται, για τα προγράμματα που παρέχουν κοινωνική φροντίδα ενώ το Κέντρο θα συνεργάζεται με νοσοκομειακές δομές, δομές ψυχικής υγείας, δομές ΑμΕΑ και υπηρεσίες απασχόλησης για ένταξη στην αγορά εργασίας.

Το διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί στην οδό Καπλάνη 4-6.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.