Χαιρετισμός της Μερόπης Τζούφη στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το Ολοκαύτωμα στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου

 

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 78 χρόνια από το Ολοκαύτωμα που προκάλεσαν τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου συμμετείχε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Μερόπη Τζούφη.  

Στον χαιρετισμό της η Μερόπη Τζούφη στάθηκε στη διεκδίκηση των οφειλών, ένα ζήτημα που παραμένει ζωντανό, ως ελάχιστη πράξη ηθικής δικαίωσης των θυμάτων, όλων των ανθρώπων που υπέστησαν τα δεινά ενός παράλογου και σκληρού πολέμου, υπενθυμίζοντας ότι το Δεκέμβριο του 2015 συστάθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η διακομματική επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και τον Απρίλιο του 2017 εγκρίθηκε από τη Βουλή σχετικό ψήφισμα και κατατέθηκε ρηματική διακοίνωση προς τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία επαναλάμβανε τις απαράγραπτες αξιώσεις της χώρας μας, χωρίς, δυστυχώς, μέχρι σήμερα να έχει αποδοθεί δικαιοσύνη και για την βαρβαρότητα στο Κεφαλόβρυσο.

Η βουλευτής υπερτόνισε τη σημασία της μνήμης, της μελέτης και της επαφής με την ιστορία του τόπου, όχι μόνο ως προς την αυτονόητη απόδοση τιμής στα θύματα, αλλά και ως προς την ανάγκη ενημέρωσης της σημερινής και των μελλοντικών γενεών και συνέχισε αναφέροντας ότι η κατανόηση της Ιστορίας, αλλά και της δύσκολης πραγματικότητας που βιώνουμε σήμερα είναι η κρίσιμη συνθήκη για την ανάληψη των ευθυνών που μας αναλογούν, ιδιαίτερα στον τομέα της παιδείας, για την άμεση αναγκαιότητα της καλλιέργειας της νέας γενιάς, στις έννοιες της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ανοχής και της συμπερίληψης και όχι των αποκλεισμών και των πάσης φύσεων ρατσισμών που απειλούν τις σύγχρονες κοινωνίες. 

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να κινηθούμε σήμερα, με περισσότερη ένταση, στην προσπάθεια αποτροπής στο μέλλον οποιασδήποτε βαρβαρότητας, μακριά από λόγια, πράξεις και ιδεολογίες που ξεχωρίζουν τους ανθρώπους, που στιγματίζουν όσους δεν ανήκουν στην πλειοψηφία, που περιφρονούν συνανθρώπους, που μολύνουν την κοινωνία και υπονομεύουν το μέλλον όλων μας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.