Ιωάννινα:Τοποθετηθηκαν Τραπέζια TEQBALL


Τοποθετηθηκαν Χθεςαπό τον Δήμο το απόγευμα δύο αθλητικά τραπέζια TEQBALL και βρίσκονται πλέον στη διάθεση μικρών και μεγάλων στο Πάρκο Σεισμοπληκτων πού βρίσκεται απέναντι από το Στρατόπεδο Βελισσαρίου και στο Ανοικτό Αθλητικό Κέντρο Κιαφας. Πρόκειται για μοντέρνες κατασκευές οι οποίες ενισχύουν τις αθλητικές υποδομές και προάγουν τον μαζικό αθλητισμό.

Η Πρωτοβουλία ήταν του Εντεταλμένου Συμβουλου για Θέματα Αθλητισμου κ. Νίκου Τσολη και έγινε Παρουσία του Δημάρχου κ Μωυσή Ελισαφ και του αντιδημάρχου Νίκου Αϊβατίδη

«Στόχο μας αποτελεί η αναβάθμιση όλων των κοινόχρηστων χώρων και των αθλητικών χώρων του Δήμου. Το αθλητικό κέντρο της Κιάφας αποτελεί έναν πυρήνα για την περιοχή. Τοποθετήθηκε και είναι σε χρήση ένα αθλητικό τραπέζι για πολλαπλές δραστηριότητες. Ευελπιστώ ότι οι συμπολίτες μας θα προστατεύσουν αυτούς τους χώρους. Στο Αθλητικό Κέντρο της Κιάφας θα επιχειρήσουμε μία συνολική αναβάθμιση καθώς έχουν προκληθεί πολλές ζημιές ειδικά την περίοδο της πανδημίας. Θα προχωρήσουμε σε όλες τις επιδιορθώσεις και το σύνολο του χώρου θα είναι διαθέσιμο για τους πολίτες» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.Ο κ. Ελισάφ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για τον αθλητισμό Νίκο Τσόλη και τον Προϊστάμενο του αθλητικού τμήματος του Πνευματικού Κέντρου Βαγγέλη Παλατζίδη.

«Παραδίδουμε στους συμπολίτες μας, μικρούς και μεγάλους, τα αθλητικά τραπέζια που αποτελούν μία ήπια αθλητική δομή κατάλληλη για μαζικό αθλητισμό. Πιστεύω ότι θα δώσει μεγάλη χαρά σε εκατοντάδες παιδιά και νέους που χρησιμοποιούν τον χώρο. Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούμε μικρές αθλητικές κυψέλες στις γειτονιές της πόλης» ανέφερε ο κ. Τσόλης ευχαριστώντας παράλληλα τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αϊβατίδη για την συνεργασία ώστε να αναβαθμιστούν και οι σχολικοί αθλητικοί χώροι.

Τα αθλητικά τραπέζια που τοποθετήθηκαν είναι κατάλληλα για Teqball, ένα άθλημα ιδιαίτερο, την τεχνική του οποίου παρουσίασαν ο Γιώργος και η Παρασκευή δύο νέοι που ήρθαν από την Βέροια.

Το Teqball είναι ένα άθλημα με μπάλα που παίζεται σε ένα καμπύλο τραπέζι, που δημιουργήθηκε από ανθρώπους του ποδοσφαίρου μετά από μελέτες τριών ετών και εξειδικεύεται στην τεχνική του ποδοσφαίρου συνδυάζοντας στοιχεία ποδοσφαίρου και πινγκ-πονγκ.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια προπονητική μονάδα που βοηθά στην βελτίωση της τεχνικής με πολύ μεγάλα αποτελέσματα, αφού οι επαφές γίνονται με τα πόδια, το κεφάλι και το στήθος. Ταυτόχρονα όμως βοηθά τους παίκτες να δουλέψουν την αυτοσυγκέντρωση, την συνεργασία μεταξύ τους καθώς και το τρόπο σκέψης τους.

Δεν αντικαθιστά το ποδόσφαιρο άλλα το συμπληρώνει καθώς τελειοποιεί τις τεχνικές πασών αναπτύσσει τις ικανότητες στη λήψη αποφάσεων και ενισχύει την αυτοπεποίθηση των παικτών. Το σημαντικότερο όλων είναι πώς βελτιώνει σημαντικά τις κινήσεις first touch οι οποίες είναι απαραίτητες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι η καθαρότερη μορφή ποδοσφαίρου αφού δεν υπάρχει φυσική επαφή μεταξύ των παικτών και δεν μπορεί να υπάρξουν τραυματισμοί εξαιτίας προσκρούσεων ή συγκρούσεων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού

Μπορεί να παιχτεί με μπάλα ποδοσφαίρου αλλά και με άλλες μπάλες. Οι παίκτες μπορούν να φτιάξουν τους δικούς τους κανόνες ωστόσο υπάρχουν και επίσημοι.

• Η μπάλα επιστρέφεται στη μεριά του αντιπάλου το πολύ μέ τρια αγγίγματα ο παίκτης δεν μπορεί να αγγίξει ούτε τον αντίπαλό του ούτε το τραπέζι

• Η μπάλα απαγορεύεται να αγγίξει το ίδιο μέλος του σώματος συνεχόμενα

• Στη διάρκεια μιας παλιάς ο παίκτης μπορεί να επιστρέψει την μπάλα με το ίδιο μέλος του σώματος μόνο δύο φορές συνεχόμενα.

•Παίζεται από δύο παίκτες (μόνο παιχνίδι) από τρεις παίκτες (Γαλλικό διπλό) από τέσσερις παίκτες (διπλό παιχνίδι)

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.