Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννινων: ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΠ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Δ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ

ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:

    Εχθές, μετά από 9 μήνες από την ψήφιση της νομοθεσίας και πολλές προσπάθειες του Συλλόγου μας, ο Δήμος Ιωαννιτών πλήρωσε τα χρήματα από την αποτίμηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και του Γάλακτος που δεν είχαν αποδοθεί για το έτος 2019 για τους εργαζόμενους στο Δήμο. 

    Δεν αποδόθηκε όμως το παραμικρό στις συναδέλφους συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες που το 2019 εργάζονταν με το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων έργου στις σχολικές επιτροπές την ίδια στιγμή που οι μόνιμες συνάδελφοί τους πληρώθηκαν.

    Κι ενώ για το 2019 έγινε τουλάχιστον η αποτίμηση σε χρήμα, 2 ολόκληρα χρόνια μετά την ψήφιση της ΚΥΑ δεν έχει προχωρήσει ακόμα η απόδοση των ΜΑΠ στις ειδικότητες που το δικαιούνται, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί μας να εργάζονται όλο αυτό τον καιρό απροστάτευτοι. Περάσαμε όλο το 2020 με δεκάδες κρούσματα COVID στις σχολικές καθαρίστριες στις οποίες ούτε ΜΑΠ αποδόθηκαν ούτε όμως και καμία εκπαίδευση έχει γίνει.

    Την ίδια στιγμή που «δεν ανοίγει ρουθούνι» για την χορήγηση των ΜΑΠ στους χώρους δουλειάς, η κυβέρνηση μεταφέρει στους ανεμβολίαστους τις εγκληματικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας και την κατάσταση του συστήματος Υγείας ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης» 

    Ταυτόχρονα ήδη από το Δεκέμβριο του 2019 καταργήθηκε η παροχή των γυαλιών Η/Υ στους διοικητικούς υπαλλήλους και μαζί και η υποχρέωση για την παροχή γάλακτος με αποτέλεσμα στην αποτίμηση του 2020 –όταν γίνει- να εξαιρούνται οι διοικητικοί υπάλληλοι κάθε κατηγορίας. 

    Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των συναδέλφων μας. Καμιά αποτίμηση σε χρήματα δεν μπορεί να αποτρέψει τους κινδύνους των εργατικών ατυχημάτων που δυστυχώς στον κλάδο των δημοτικών υπαλλήλων είναι πάρα πολλοί. Απαιτούμε να προχωρήσουν οι ενέργειες για την παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους να γίνουν εκπαιδεύσεις σε όλο το προσωπικό 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.