Πέθανε η Φιλιώ Πυργάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών μετά από δεκαετή μάχη με τον καρκίνο η θρυλική φωνή του δημοτικού τραγουδιού, Φιλιώ Πυργάκη. Η τραγουδίστρια τον περασμένο Μάιο βίωσε και μία πολύ μεγάλη απώλεια αφού έφυγε από τη ζωή ο σύζυγός της Δημήτρης Κωστόπουλος με τον οποίο  ήταν μαζί για περισσότερα από πενήντα χρόνια και έδινε και εκείνος τη δική του μάχη με τον καρκίνο.

Η Φιλιώ Πυργάκη έγινε γνωστή τραγουδώντας σε πανηγύρια στην Ελλάδα αλλα έκανε πολλές εμφανίσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες  την Αυστραλία  τον Καναδά και τις Σκανδιναβικές χώρες προωθώντας το νεοδημοτικό τραγούδι με μεγάλη επιτυχία, ενώ υπολογίζεται ότι έχει κυκλοφορήσει περισσότερους από 200 διαφορετικούς δίσκους όλων των μορφών.

Γεννήθηκε το 1939 στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας και τραγουδούσε σε πανηγύρια από την ηλικία των 14 ετών ενώ ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967 και λεγόταν «Βαρέθηκα τα νιάτα μου», με μουσική και στίχους του Κώστα Κοντογιώργη.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.