ΤΟ ΜΕΛΙ EINAI Η ΜΟΝΗ ΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΑΙ

Το αγνό μέλι είναι ένα φυσικό νόστιμο γλυκαντικό, αλλά και μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή με πολλά οφέλη στην υγεία, καθώς χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είναι το μόνο προϊόν διατροφής που παράγεται από έντομα, το οποίο καταναλώνουν οι άνθρωποι. Λόγω των ιδιαίτερων θρεπτικών ιδιοτήτων του, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν το μέλι αντί για τη ζάχαρη.

Ένα σημαντικό στοιχείο του μελιού, είναι ότι δεν αλλοιώνεται ποτέ, αρκεί να διατηρείται σε ένα καλής ποιότητας, αεροστεγές βάζο. Σύμφωνα με έρευνες το μέλι έχει ατελείωτη διάρκεια ζωής όταν διατηρείται σε σωστές συνθήκες, όταν σφραγίζεται σωστά και φυλάσσεται από την υγρασία. Κάποια μάλιστα από τα παλαιότερα μέλια βρίσκονται σε τάφους των Αιγυπτίων που χρονολογούνται αρκετές χιλιάδες χρόνια.

Εκτός από τη χαμηλή περιεκτικότητά του σε υγρασία, το μέλι είναι φυσικά όξινο με το pH του να κυμαίνεται μεταξύ 3~4,5 κάτι που καθιστά δύσκολη την επιβίωση των περισσότερων μικροοργανισμών που προκαλούν την αλλοίωση του μελιού.

Ένας ακόμη παράγοντας που συμβάλλει στην καλή διατήρηση του μελιού, είναι η παρουσία ενός ενζύμου στο στομάχι της μέλισσας, το οποίο διασπάται σε χημικές ουσίες που αναστέλλουν την ανάπτυξη βακτηρίων και άλλων μικροοργανισμών στο μέλι.

Από τη Μελισ/κή ΟμάδαΝτόπια Μέλισσα / Native Bee

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.