ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021.

Με δικαιολογία και πρόφαση τον ψηφιακό μετασχηματισμό, οι τράπεζες προχωρούν σε κλείσιμο καταστημάτων, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις ανάγκες της κοινωνίας και πολύ περισσότερο τις ανάγκες των εργαζομένων τους.

Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται το κλείσιμο  καταστημάτων σε όλη τη χώρα, μια απόφαση που θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα:

. στις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα στις ακριτικές, νησιωτικές και ορεινές περιοχές τις οποίες καταδικάζει σε οικονομικό μαρασμό

-στους παραγωγικούς και άλλους τοπικούς φορείς της οικονομίας

 -στους εργαζόμενους οι οποίοι καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στην “εξαναγκαστική” εθελούσια έξοδο και την απόλυση

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει ήδη φέρει το θέμα της συρρίκνωσης του δικτύου των τραπεζικών καταστημάτων στη Βουλή με δύο ερωτήσεις, όπου η κυβέρνηση μέσα από τα ερωτώμενα Υπουργεία δεν απαντάει τίποτα ουσιαστικά και αφήνει το θέμα στις Διοικήσεις των Τραπεζών. Στην πράξη όμως όλο αυτό το διάστημα κυβέρνηση και διοικήσεις τραπεζών αγνοούν παντελώς τις διαμαρτυρίες τοπικών κοινωνιών (ειδικά σε περιπτώσεις ορεινών, ημιορεινών δήμων, ακριτικών ή/και νησιωτικών περιοχών κ.α.) και την αγωνία των εργαζομένων για την εργασία τους ενώ οδηγούν σε συνεχείς χρεώσεις εκατομμύρια πολίτες μέσα από τις ψηφιακές συναλλαγές καθώς ουσιαστικά με το κλείσιμο καταστημάτων σε αρκετές περιοχές τις καθιστούν ως το μοναδικό μέσο για την υλοποίηση βασικών συναλλαγών.

Ήδη στην Ήπειρο έχουν από καιρό «σφραγίσει» υποκαταστήματα κυρίως της Εθνικής και  της Πειραιώς σε αγροτικές και ακριτικές περιοχές με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία(σωματική και ψυχολογική)  και την  οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων(κυρίως των ηλικιωμένων) και την ερημοποίηση άλλοτε ακμαζουσών κωμοπόλεων.

Με αυτά τα δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ οργανώνει για το πρωί της  Πέμπτης 22/7/2021,  δράση για την ενημέρωση των πολιτών ενάντια στη συνεχιζόμενη συρρίκνωση του δικτύου των τραπεζών και τη ραγδαία κατάργηση  των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.