Μ. Τζούφη: «Οι εκπαιδευτικοί που διώκονται επειδή εφάρμοσαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα να υποστηριχθούν άμεσα από την Πολιτεία»

Την επιστολή της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, με την οποία γνωστοποιείται πως ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων διώκονται από γονείς επειδή απέτρεψαν την είσοδο μαθητών λόγω απουσίας self-test, κατέθεσε ως κοινοβουλευτική αναφορά η Μερόπη Τζούφη.

Όπως σημειώνεται στη επιστολή, οι δύο εκπαιδευτικοί ακολούθησαν πλήρως τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά από το υπουργείο να εκδώσει άμεσα τις απαραίτητες αποφάσεις που σχετίζονται με τη νόμιμη υποστήριξη των εκπαιδευτικών, όπως και την παρέμβαση του Ελληνικού Δημοσίου στην εκδίκαση της υπόθεσης.

ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Προς :   Δ.Σ. ΟΛΜΕ:  «Νομική υποστήριξη Συναδέλφων»

     Σας κάνουμε γνωστό πως ο Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, διώκονται νομικά από γονείς, επειδή δεν επέτρεψαν την είσοδο μαθητών στον σχολικό χώρο χωρίς  self-test.

Οι συνάδελφοι εκτελώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας ενήργησαν όπως αναφέρει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Περιμένουμε από την Υπουργό Παιδείας την άμεση στήριξη των συναδέλφων, αφού σύμφωνα με την διάταξη  (Ν. 4795/2021) που ψηφίστηκε στη Βουλή και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 17 Απριλίου,  παρέχεται νομική υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς και γενικότερα σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους  και σε περίπτωση έγερσης αγωγής εκ μέρους τρίτων. 

Ζητούμε άμεσα από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να παρέμβει προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την έκδοση των αποφάσεων που αφορούν την νόμιμη υποστήριξη των συναδέλφων όσο και την παρέμβαση του Ελληνικού Δημοσίου στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

 Ο Πρόεδρος    Στέφανος  Μιχάλης 

                                     Ο Γραμματέας Κώστας  Γκανιάτσας

Αναφορά της βουλευτού Μερόπης τζούφηΠρος την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Προς το Προεδρείο της Βουλής

ΑΝΑΦΟΡΑ 

– Προς την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Θέμα: «Νομική υποστήριξη διωκόμενων εκπαιδευτικών»

Η βουλευτής Μερόπη Τζούφη καταθέτει προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορά την επιστολή της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων με τίτλο «Νομική υποστήριξη συναδέλφων», σύμφωνα με την οποία γνωστοποιείται πως ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων διώκονται νομικά από γονείς, επειδή απέτρεψαν την είσοδο μαθητών λόγω απουσίας self-test. 

Σύμφωνα με την επιστολή, οι δύο εκπαιδευτικοί ακολούθησαν πλήρως τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων ζητά από το υπουργείο να εκδώσει άμεσα τις απαραίτητες αποφάσεις που σχετίζονται με τη νόμιμη υποστήριξη των εκπαιδευτικών, όπως και την παρέμβαση του Ελληνικού Δημοσίου στην εκδίκαση της απόφασης. 

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες και την ενημέρωση μας

Ιωάννινα, 20-Ιουλίου-2021

Η καταθέτουσα βουλευτής

Τζούφη Μερόπη

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.