Σε εξέλιξη το 11ο Συμπόσιο Γλυπτικής στα Πράμαντα

Στα Πράμαντα φιλοξενείται το 11ο Συμπόσιο Γλυπτικής, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης».

Πέντε γλύπτες, οι Γιώργος Πολύζος, Βαγγέλης Κωστούλας, Σπύρος Λισγάρας, Ιορδάνης Ποιμενίδης και Θεόδωρος Παπαγιάννης, με βοηθό τον Fatos Shuli, θα δημιουργήσουν έως τις 20 Αυγούστου πέντε έργα τέχνης,  τα οποία θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της έδρας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Οι γλύπτες έχουν στήσει το υπαίθριο εργαστήριο στον περιβάλλοντα χώρο του Σπηλαίου «Ανεμότρυπα» από το Σάββατο 1 Αυγούστου και ήδη οι δημιουργίες τους έχουν αρχίσει να παίρνουν μορφή. Μάλιστα, δίνεται η ευκαιρία σε ντόπιους και επισκέπτες να δουν τους καλλιτέχνες επί τω έργω στον χώρο που δημιουργούν.

Το 11ο Συμπόσιο Γλυπτικής πλαισιώνεται και από ένα πρόγραμμα παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η αρχή γίνεται τη Δευτέρα 9 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στην πλατεία Πραμάντων με μία μουσικο-αφηγηματική παράσταση για τη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη, με τίτλο «Γλυκοχαράζουν τα βουνά», από το καλλιτεχνικό σωματείο «Εξαύδα».

Ακολουθούν την Τρίτη 17 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, η προβολή του ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Νίκου Παπακώστα «Γεώργιος Καραϊσκάκης- στα σύνορα του μύθου» στον αύλειο χώρο του Μουσείου Παπαγιάννη στο Ελληνικό και την Τετάρτη 18 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, μια βραδιά έντεχνης μουσικής με τους Ανδρέα Καρακότα και Σάκη Κοντονίκα στην πλατεία Πραμάντων.

Την Παρασκευή 27 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Παπαγιάννη στο Ελληνικό οργανώνεται ένα ποιητικό αναλόγιο με μουσική. Ο Τάσος Κανάτσης θα διαβάσει ποιήματα με τη συνοδεία στο πιάνο της Δήμητρας Ηγουμενίδη.

Μία ημέρα μετά το Σάββατο 28 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, στον ίδιο χώρο, οι παράλληλες εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με ένα ταξίδι μουσικής από τον Ρομαντισμό στον Ιμπρεσιονισμό, με τον Κώστα Λεοντάρη στο βιολί και τη Λαμπρίνα Πρεβεζιάνου στο πιάνο.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.