Ιωάννινα: Έργα ανάπλασης στην Καλούτσιανη και αναβάθμισης υποδομών στην ΔΕ Περάματος

 

Την δημοπράτηση δύο ακόμη σημαντικών έργων ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών κατά την σημερινή της συνεδρίαση.

Πρόκειται για το έργο διαμόρφωσης πεζοδρόμων και οδών ήπιας κυκλοφορίας στην περιοχή Τζαμί Καλούτσιανης και την αναβάθμιση οδικών και άλλων υποδομών στη Δημοτική Ενότητα Περάματος.

«Μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής προχωρούμε στη δημοπράτηση και αυτών των παρεμβάσεων ώστε το συντομότερο δυνατό να έχουμε αναδόχους και την έναρξη των εργασιών. Θέλω να κάνω μία ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή της Καλούτσιανης, μία ιστορική συνοικία της πόλης, που όμως σήμερα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα και εξακολουθεί να βιώνει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Το συγκεκριμένο έργο είναι η αρχή και αποτυπώνει την βούλησή μας να προχωρήσουμε σε συνολικότερες και ευρύτερες παρεμβάσεις αναβάθμισης της συγκεκριμένης περιοχής» ανέφερε ο αντιδήμαρχος έργων και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Αρλέτος.

Το έργο διαμορφώσεων πεζοδρόμων και οδών ήπιας κυκλοφορίας στην περιοχή Τζαμί Καλούτσιανης έχει προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις που θα γίνουν για την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και του πεζοδρόμου Γ. Κοτζιούλα.

Επίσης θα γίνουν εργασίες αναβάθμισης στην πλατεία (Τζαμί), θα φυτευθούν τα διαμορφωμένα παρτέρια και θα τοποθετηθούν παγκάκια μεταξύ των οποίων και ένα ηλιακό.

Το έργο αναβάθμισης οδικών και λοιπών υποδομών στην ΔΕ Περάματος έχει προϋπολογισμό 350.000 ευρώ.

Περιλαμβάνει εργασίες που θα γίνουν στις Κοινότητες Περιβλέπτου, Κρανούλας, Κρύας, Αμφιθέας, Λιγκιάδων, Μάζιας και Κρυόβρυσης και θα επιλύσουν προβλήματα των κατοίκων στις περιοχές αυτές. 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.