Η εγκατάλειψη έφερε αυτό που όλοι φοβόταν, το Γιαννιώτικο σαλόνι λίγο έλειψε να καεί.

Φωτιά  ξέσπασε γύρω στη 1:00 τη νύχτα σε παλιές εγκαταλελειμμένες κατασκευές που βρίσκονται δίπλα στις λίμνες του πάρκου Πυρσινέλλα.

Μέχρι να γίνει η επέμβαση της πυροσβεστικής οι παρατημένες κατασκευές εδώ και πάρα πολύ καιρό στην τύχη τους  καταστράφηκαν και ευτυχώς η άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής  απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς και τελευταία στιγμή σώθηκε το αλσύλλιο.

Σήμερα ο δήμος ιωαννιτών προχώρησε στην άμεση απομάκρυνση όλων των υλικών  Στο χώρο βρέθηκαν το πρωί οι αντιδήμαρχοι καθαριότητας και πολιτικής προστασίας Αριστείδης Παππάς και Γιώργος Λώλης ενώ στη συνέχεια μετέβη ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν περιορίζονται στις κατασκευές που είχαν γίνει κατά το παρελθόν..

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά επισημαίνοντας την ανάγκη πλήρους διερεύνησης ενώ ζήτησε τη συνέχιση των περιπολιών και της περιφρούρησης από την Αστυνομία. 

«Το Πάρκο Πυρσινέλλα αποτελεί πνεύμονα για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην προστασία του. Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για ότι συνέβη στη διάρκεια της νύχτας και παράλληλα τις ευχαριστίες μας προς τις αρχές που κινητοποιήθηκαν άμεσα και προχώρησαν στην κατάσβεση της φωτιάς πριν αυτή επεκταθεί και προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος. 

Λ

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.