Συνάντηση Όλγας Γεροβασίλη με εκπρόσωπο του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Συνάντηση με εκπρόσωπο του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Βασίλη Δήμο, είχε το Σάββατο, 21.08.21, η Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Άρτας.

Κατά τη συνάντηση κατατέθηκαν τα αιτήματα των εποχικών πυροσβεστών και συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αφανείς ήρωες της πυροσβεστικής και ιδίως οι εποχικοί πυροσβέστες, οι οποίοι, αν και πολύπειρο προσωπικό έχουν να αντιμετωπίσουν επιπλέον και την εργασιακή επισφάλεια.

Οι ελλείψεις στην Πυροσβεστική είναι πολλές και αυτό αποδείχθηκε δυστυχώς και στις πρόσφατες πυρκαγιές. Χρειάζεται πολιτική βούληση για γενναία ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα, με αύξηση των εισακτέων μέσω Πανελληνίων εξετάσεων αλλά και ταυτόχρονη αξιοποίηση και εργασιακή εξασφάλιση του υπάρχοντος έμπειρου προσωπικού, όπως των εποχικών πυροσβεστών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε στην πράξη ότι έχει την πολιτική βούληση για τις γενναίες αυτές αποφάσεις, καθιερώνοντας τις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στην Πυροσβεστική αλλά και μονιμοποιώντας, παρά την Επιτροπεία των Θεσμών και τη δημοσιονομική ασφυξία, 2.200 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, προσλαμβάνοντας ακόμη 876 πενταετούς υποχρέωσης ενώ διπλασίασε τους εποχικούς, αξιοποιώντας το έμπειρο προσωπικό.

Η Κυβέρνηση;

Θα φροντίσει για την εργασιακή αποκατάσταση των εποχικών πυροσβεστών που υπηρετούν εδώ και χρόνια στην Πυροσβεστική και έχουν πολύτιμη εμπειρία ή με διάφορα τεχνάσματα θα τους αποκλείσει απ’ τις διαδικασίες προσλήψεων;

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.