Εκδήλωση του ΣΥΡIΖΑ στην Πρέβεζα με ομιλητές τη Ρ. Δούρου και τον Ν.Παππά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΣΥΡIΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία Οργάνωσε και πραγματοποίησε πολιτική εκδήλωση-συζήτηση στην Πρέβεζα , την Πέµπτη το βράδυ, στην Παραλία (Δικαστήρια), µε θέµα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, την πανδηµία, τις επιπτώσεις στην οικονοµία και κοινωνία και την πρόταση του ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ για προοδευτική διέξοδο, με
Οµιλητές τη
Ρένα Δούρου (Τοµεάρχης Κλιµατικής Αλλαγής Μέλος του Πολιτικού Συµβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) και το
Νίκο Παππάς (Τοµεάρχης Υποδοµών και Μεταφορών, Βουλευτής Β3 Νότιου Τοµέα Αττικής Μέλος του Πολιτικού Συµβουλίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ)
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισµό ο Κώστας Μπάρκας (Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ).


Ο συντονιστής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Βησσαρίων Μίχας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την κινήσεις της καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας υπογραμμίζοντας ότι αντί να υπάρξει σχεδιασμός για πειθώ του κόσμου , επελέγη διχαστική και αυταρχική διαχείριση της κρίσης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η επιθυμητή ανταπόκριση στο πρόγραμμα των εμβολιασμών.
Ιδιαίτερα καυστική στην τοποθέτησή της ήταν και η Ρένα Δούρου μιλώντας και η ίδια για αυταρχισμό, απειλές και περιορισμούς που τελικά έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα στο στοίχημα του εμβολιασμού.Η κ.Δούρου στάθηκε και στο θέμα της διαχείρισης των πυρκαγιών κάνοντας λόγο για πλήρη αποτυχία στην αντιμετώπισή τους κατηγορώντας τη Ν.Δ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για καταστροφική πολιτική στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος.Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο κ.Παππάς ο οποίος αναφέρθηκε επίσης σε μέτρα που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση κατά την διάρκεια της πανδημίας, αφήνοντας αιχμές και για “συμφωνίες” που έγιναν αποφέροντας μεγάλα κέρδη σε επιχειρήσεις φιλικά προσκείμενες προς αυτή.Ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας στην τοποθέτησή του άσκησε επίσης δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, ενώ ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα στις 3 πρωτεύουσες των Δήμων του Νομού έχουν προγραμματιστεί ανοιχτές εκδηλώσεις προκειμένου να γίνει απολογισμός δράσεων και καθορισμός των όρων “επανεκκίνησης” του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος τόσο ο κ.Μπάρκας όσο και ο κ.Μίχας αφιέρωσαν την βραδιά στον αείμνηστο Δημήτρη Παπαδήμο (συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα) αναφέροντας ότι θα πραγματοποιηθεί πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του.


Ο Νίκος Παππάς έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook:

«Η ΝΔ διχάζει περιφερειακά, όπως κάνει με το «πάγωμα» των υποδομών που πληρώνει και η Πρέβεζα. Διχάζει κοινωνικά με τον κοινωνικό αυτοματισμό σε κάθε θέμα που τα βρίσκει σκούρα. Διχάζει οικονομικά, όπου έχει βάλει μπροστά μια μηχανή εξόντωσης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Η επένδυση στις υποδομές στηρίζει απόλυτα την οικονομία εν μέσω πανδημίας. Η ΝΔ, όμως, «πάγωσε» όλα τα μεγάλα έργα που της παραδώσαμε δρομολογημένα ή σε υλοποίηση. Δεν λυπάται το δημόσιο χρήμα, αυτό το σκορπάει. Μακάρι να έδειχνε στις υποδομές την ίδια εγρήγορση που δείχνει και στις απευθείας αναθέσεις.

Μητσοτάκης-Καραμανλής «πάγωσαν» τον ΒΟΑΚ, την Πατρών-Πύργου και το μετρό Θεσσαλονίκης, όπου πέρα από την καθυστέρηση, τεμαχίζουν ένα συγκλονιστικό μνημείο την ώρα που υπήρχε λύση και για μετρό και για αρχαία. Η Πρέβεζα πληρώνει την αβελτηρία της ΝΔ, παραμένει χωρίς σύνδεση με την Ιόνια Οδό.

Η εμπιστοσύνη μεγάλων κομματιών της κοινωνίας στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη κλονιζεται. Ακόμα και όσων τον στήριξαν το 2019. Η παράταξή μας έχει αποθέματα δυνάμεων, δυνατότητα παρέμβασης, διαμόρφωσης και επίτευξης της νίκης. Να αναλάβουμε τις πρωτοβουλίες που έχει ανάγκη η κοινωνία.

Πρέπει να εργαστούμε σκληρά για όσα ζητά η κοινωνία, η οποία έχει ανάγκη τη συντριπτική ήττα της ΝΔ και τη νίκη μιας πανίσχυρης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης της Αριστεράς».

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.