Η Αμάλ στο «Μαριγώ και Γιάννος – το Αέναο Πέρασμα»

Στην πλατεία Μαβίλη πήγε η Αμάλ χθες το απόγευμα όπου γνώρισε τα παιδιά από το κέντρο νέων Ηπείρου και έπαιξε το κυνήγι του θησαυρού με διαπολιτισμικό χαρακτήρα που έχει σχεδιάσει η παιδαγωγός Αλεξάνδρα ζώη.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε από τα παιδιά μέσα στο κάστρο της πόλης των Ιωαννίνων στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στο Ιτς Καλέ, όπου ήταν προσκεκλημένη στη μουσική παράσταση με τίτλο «Μαριγώ και Γιάννος – το Αέναο Πέρασμα», η οποία φτιάχτηκε ειδικά για αυτήν.Το έργο, είναι εμπνευσμένο από το παραδοσιακό, πολυφωνικό, ηπειρώτικο τραγούδι «Ο Γιάννος και η Μαριγώ». Τη σύνθεση και επιμέλεια του έργου την είχε ο Γιαννιώτης Αλέξανδρος Ριζόπουλος. Μια μουσική παράσταση, η οποία είχε video art,μουσική, αυτοσχεδιασμό, λόγο, τραγούδι, και χορό. Μουσικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές και ένας video artist παρουσίασαν με έναν διαφορετικό τρόπο την ιστορία του πολυφωνικού τραγουδιού «ο Γιάννος και η Μαριγώ». Συμμετείχαν οι Παντελής Αγκιστριώτης (λύρα-λαούτο), Βασίλης Ζιγκερίδης (κανονάκι), Γιώργος Πολυχρονιάδης (κοντραμπάσο). Μαρίνα Λιόντου-Μochament (ούτι), Ξανθούλα Ντακοβάνου (τραγούδι και κίνηση), Αθηνά Κυρούση-Salvucci (τραγούδι και κίνηση), Γεωργία Βακάλη (τραγούδι, κρουστά και κίνηση), Ταξιάρχης Βασιλάκος (χορός, ακορντεόν, πρόζα), Κωστής Εμμανουηλίδης (video art).

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.