Συγκέντρωση ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ στην πλ. ΠΥΡΡΟΥ με σύνθημα όχι στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι υγειονομικοί στα Ιωάννινα στην πλατεία Πύρρου ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου και τις αναστολές εργασίας. Όπως λένε, « Η κυβέρνηση διατείνεται  ότι με το  μέτρο της υποχρεωτικότητας στους υγειονομικούς «αναχαιτίζει την πανδημία» και «διαφυλάττει την δημόσια υγεία» σε μια  περίοδο που ξαναγεμίζουν τα Νοσοκομεία της Ηπείρου με περιστατικά κορωνοϊού, πλάι στους άλλους ασθενείς. Ο ιός διασπείρεται στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στην κοινότητα, λόγω της έλλειψης μέτρων δημόσιας υγείας, επιδημιολογικής επιτήρησης, ανίχνευσης, ιχνηλάτησης και απομόνωσης κρουσμάτων.

Διαμαρτύρονται ότι «Νοσοκομεία, Κ..Υ. και ΕΚΑΒ της Ηπείρου έχουν ελλείψεις προσωπικού. Η κυβέρνηση για την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας ετοιμάζει συγχωνεύσεις κλινικών, περικοπές χειρουργείων, μείωση διαθέσιμων ασθενοφόρων και μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Ανέστειλε τις κανονικές άδειες υγειονομικού προσωπικού και ετοιμάζει μετακινήσεις για μπάλωμα των κενών».

Έτσι ζητούν:

► να μην τεθεί σε αναστολή εργασίας κανένας συνάδελφος. Να καταργηθεί ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της “ατομικής ευθύνης”

►να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Ενίσχυση των μονάδων υγείας- πρόνοιας  και του ΕΚΑΒ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μετατροπή  των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου. Ένταξη των υγειονομικών στα     ΒΑΕ.

► άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, τα σχολεία και τις σχολές. Προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας σε όλους τους χώρους εργασίας και σπουδών.

► ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων,  στοχευμένη  εξατομικευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον εμβολιασμό, πλήρη προληπτικό έλεγχο υγείας και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, ώστε με ασφάλεια και χωρίς φόβο και καχυποψία, ο καθένας να μπορεί να επιλέξει τον εμβολιασμό του.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.