Μ. Τζούφη: «Επιτελικό φιάσκο ο ανασχηματισμός Μητσοτάκη»


Για επιτελικό φιάσκο έκανε λόγο η Μερόπη Τζούφη, τονίζοντας πως η κυβέρνηση προσπαθεί να κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον αποτυχημένο ανασχηματισμό. Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων επεσήμανε πως η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προσπαθεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα να δραπετεύσει των ευθυνών του για τη διαχείριση της πανδημίας, των πυρκαγιών και της τεράστιας περιβαλλοντικής καταστροφής.
Παράλληλα, η βουλευτής Ιωαννίνων ανέφερε πως δεν υπήρξε καμία συναίνεση για την υπουργοποίησηΑποστολάκη. Αντίθετα υπήρξε προσπάθεια εγκλωβισμού ενός στελέχους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να δημιουργηθούν εντυπώσεις μικροκομματικού χαρακτήρα. 
Όπως σημείωσε, η συνεννόηση για μείζονα ζητήματα, όπως αυτό της κλιματικής κρίσης, δε μπορεί να στηρίζεται στα πρόσωπα και στα τηλεφωνήματα της τελευταίας στιγμής. Ο κ. Μητσοτάκης, με τη στάση του τις προηγούμενες ημέρες και την επιμονή του στη θέση πως όλα πήγαν καλώς, ναρκοθέτησεκάθεπροσπάθειασυνεννόησης.
Ειδική αναφορά έκανε και στην υπουργοποίησηΠλεύρη, τονίζοντας πως για τρίτη φορά το υπουργείο Υγείας ανατίθεται σε στέλεχος της ακροδεξιάς. Μάλιστα εξέφρασε τον προβληματισμό για το τι σηματοδοτεί η τοποθέτηση ενός ακραίου πολιτικού σε ένα κατεξοχήν κοινωνικό και ευαίσθητο υπουργείο, το οποίο μάλιστα βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή κατά της πανδημίας.
Τέλος, αναφορικά με την υποχρεωτικότητατουεμβολιασμού, η βουλευτής Ιωαννίνων υπογράμμισε πως σε ότι αφορά το υγειονομικό προσωπικό είναιηθικά, κοινωνικά και επιστημονικά απαραίτητο ώστε να συνεχίσει να δίνει τη μάχη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ωστόσο, κατηγόρησε την κυβέρνηση για μετωπική σύγκρουση με τους εργαζομένους στο χώρο της υγείας, ενώ προειδοποίησε για πιθανή κατάρρευση του ΕΣΥ λόγω της μη-αναπλήρωσης των κρίσιμων κενών που δημιουργούνται λόγω της αναγκαστικής αναστολής εργασίας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.