Η Ζ.Μακρή στο 1st D.B.S, στο Μονολίθι ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Τα νέα εργαλεία της ψηφιακής εποχής στα ελληνικά σχολεία


Το πρώτο Digital Beach Summit στην Ελλάδα, με θέμα τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, που πραγματοποιήθηκε χθές 3, και συνεχίστηκε σήμερα 4 Σεπτεμβρίου 2021, στην παραλία Μονολιθίου της Πρέβεζας, με πρωτοβουλία του Δήμου Πρέβεζας  υπό την αιγίδα των υπουργείων Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς επίσης της ΚΕΔΕ και του ΕΟΤ, συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον ψηφιακό κόσμο, τις εφαρμογές τους από την γενιά του 5G σε όλες τις επιστημονικές και κοινωνικές δραστηριότητες σε ένα καταπληκτικό περιβάλλον φυσικού κάλλους μεταξύ beach bar και ξαπλώστρας.

Στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή και συγκεκριμένα, τόνισε πως η κυβέρνηση προσπάθησε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που δημιούργησε η πανδημία για ένα σύγχρονο ελληνικό σχολείο. «Η εκπαίδευση κατά την διάρκεια της πανδημίας έπρεπε να προχωρήσει χωρίς εκπτώσεις και χωρίς συμβιβασμός», συμπλήρωσε η κ. Μακρή.

Αναφέρθηκε στη νέα πραγματικότητα που έφερε η ψηφιακή εποχή στο σχολείο λέγοντας πως δημιούργησε ένα διαδραστικό περιβάλλον για τους μαθητές και βοήθησε τους εκπαιδευτικούς να ανακαλύψουν νέα ψηφιακά εργαλεία. 

Η ψηφιακή εποχή οδήγησε όπως είπε, να εισαχθούν στα σχολεία νέες θεματικές όπως η ρομποτική. 

Ένα γεγονός που δείχνει την εναρμόνιση του υπουργείου Παιδείας στις νέες τεχνολογίες, όπως συμπλήρωσε, είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι προσλήψεις αναπληρωτών έγιναν με ψηφιακό τρόπο ενώ και οι μαθητές ενημερώθηκαν με SMS για τη σχολή στην οποία πέτυχαν μετά τις πανελλήνιες. 

Τέλος, αναφερόμενη στην τηλεκπαίδευση η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή παραδέχτηκε πως υπήρχαν και υπάρχουν ανισότητες μεταξύ μαθητών κέντρου και περιφέρειας, για τις οποίες γίνεται τεράστια προσπάθεια να ξεπεραστούν.

Στο τραπέζι της συζήτησης συμμετείχαν Δημήτρης Παπαστεργίου (Δήμαρχος Τρικκαίων), Άρης Αναγνωστάκης (καθηγητής), Αλέξανδρος Τζάλλας (καθηγητής), Armand Leblois (Regional Manager Europe North, South, Germany and UK, Cisco Networking Academy) και ο Μιχάλης Μπλέτσας (s, Director of Computing. MIT Media Lab).

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.