Κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων για τη στέγαση

Σε κινητοποίηση προχώρησαν Χθες Παρασκευή 10/9/2021 οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιωαννίνων ( Ιατρικής, ΒΕΤ, Νηπιαγωγών, Φυσικού , Ιστορικού Αρχαιολογικού) στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης για στέγαση. Διεκδικώντας να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μη μείνει κανένας φοιτητής χωρίς στέγη και κανένας να μην αναγκαστεί να παρατήσει τις σπουδές του οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρία με συνθήματα πανό και σκηνές έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου στην πλατεία Πύρρου. 

Στη κινητοποίηση μίλησε ο Παναγιώτης Χούσος, γραμματέας του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: 

«Την ώρα που το υπουργείο παιδείας και η Κυβέρνηση αποκλείουν 40.000 μαθητές από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, εμείς σύμφωνα με την υπουργό παραμένουμε εγκλωβισμένοι στα πανεπιστήμια και τώρα αρχίζει ένας νέος μαραθώνιος για τους πρωτοετείς προκειμένου να βρουν στέγη. Το πρόβλημα φέτος είναι εντονότερο αν σκεφτούμε τις πολύ ψηλές τιμές των ενοικίων καθώς επίσης πως φοιτητές μεγαλύτερων ετών των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούσαν να καλύψουν το κόστος στέγασης μετά από ενάμιση χρόνο κλειστά πανεπιστήμια αναγκάζονται να ψάξουν ξανά σπίτι. Την ίδια ώρα οι εστίες και τα δωμάτια σε ξενοδοχεία δεν φτάνουν για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες. Οι Φοιτητικοί σύλλογοι θα σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των συμφοιτητών μάς ώστε να μην μείνει κανείς φοιτητής χωρίς σπίτι ή δωμάτιο στην εστία. Διεκδικούμε μηνιαίο επίδομα 300 ευρώ για  όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη , ανέγερση νέων εστιών στον χώρο του Παλιού Πανεπιστημίου  με ευθύνη του κράτους και αξιοποίηση άλλων χώρων του δήμου και της περιφέρειας καθώς επίσης να μην προχωρήσουν τα σχέδια παραπέρα ιδιωτικοποίησης της φοιτητικής μέριμνας»

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.