Μ.ΚΕΦΑΛΑ: “Άδεια ειδικού σκοπού και για τους δότες μυελού των οστών.”

Μία νομική πρόβλεψη προς όφελος εθελοντών συνανθρώπων μας που προσφέρουν…ζωή ως δότες μυελού των οστών, επιχειρεί να καλύψει η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, με ερώτησή της στα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας.

 Την ώρα που οι εθελοντές αιμοδότες και δότες αιμοπεταλίων δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους δότες μυελού των οστών, των οποίων η προσφορά σε ασθενείς με σοβαρές παθήσεις (λευχαιμία κλπ) είναι υψίστης σημασίας. 

Δυστυχώς η μη πρόβλεψη της σχετικής άδειας, αποτελεί σοβαρή παράλειψη με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζεται στην ουσία ούτε η πράξη τους, αλλά ούτε να δίνεται το ελάχιστο κίνητρο τόσο στους ίδιους τους δότες μυελού των οστών όσο και τους εν δυνάμει δότες. 

Η Βουλευτής Ιωαννίνων ζητά από τα αρμόδια υπουργεία νομοθετική παρέμβαση, ώστε να δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού και οι δότες μυελού των οστών. 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.