Συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων με τηνΔιευθύντρια Ελληνικών Διαπολιτισμικών Προγραμμάτων AFS

 

Την Διευθύντρια Ελληνικών Διαπολιτισμικών Προγραμμάτων AFS Βάλι Παπαδημητρίου υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Το AFS Intercultural Programs, που ιδρύθηκε το 1915, είναι ένας διεθνής οργανισμός στον τομέα της εκπαίδευσης, ο οποίος αναπτύσσει διαπολιτισμικά προγράμματα για την ενδυνάμωση των νέων, των σχολείων και των θεσμών και διευρύνει την πρόσβαση στην διαπολιτισμική εκπαίδευση για την οικοδόμηση πιο δίκαιων και ειρηνικών κοινωνιών.

Ειδικότερα, προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές να συμμετάσχουν σε προγράμματα ανταλλαγής σε διάφορες χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Ιωαννιτών προωθεί τη διαπολιτισμικότητα και τη διαφορετικότητα και στο πλαίσιο αυτό, στηρίζει δράσεις και πρωτοβουλίες δικτύωσης.

Ήδη μαθητές της πόλης μας συμμετέχουν στα προγράμματα ανταλλαγής, καλλιεργώντας τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να εξελιχθούν σε πολίτες του κόσμου.

Κατά τη συνάντηση του Δημάρχου με την κα Παπαδημητρίου, συμφωνήθηκε η εδραίωση μιας μόνιμης συνεργασίας του Δήμου με την AFS Intercultural Programs.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.