Τζούφη: «Η κομματοκρατία και η αναξιοκρατία στο ΠΓΝΙ δε μπορεί να γίνει ανεκτή»

Άμεσα μέτρα ώστε να σταματήσουν οι επιλογές προϊσταμένων στις νοσηλευτικές υπηρεσίες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) με κομματικά κριτήρια, ζητά η Μερόπη Τζούφη με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας.

Η ερώτηση που υπογράφεται από 18 βουλευτές, μεταξύ αυτών και ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, αναφέρει πως η διοίκηση του νοσοκομείου προβαίνει συνεχώς σε μετακινήσεις και υποβαθμίσεις προϊσταμένων των νοσηλευτικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με καταγγελίες, οι μεταβολές πραγματοποιούνται δίχως επαρκή αιτιολόγηση και συνήθως με κομματικά κριτήρια, ενώ πρόσφατο «θύμα» αποτελεί ο προϊστάμενος του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Όπως σημειώνεται, η διοίκηση του ΠΓΝΙ προχωρά επίσης σε πειθαρχικές διώξεις κατά του προσωπικού, οι οποίες «συμπτωματικά» ασκούνται σε υπαλλήλους συγκεκριμένων πολιτικών τους πεποιθήσεων, αντίθετων της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Μερόπη Τζούφη ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας ώστε να διασφαλιστούν οι αξιοκρατικές διαδικασίες. Παράλληλα, θέτει το ζήτημα της κάλυψης των αναγκών σε προσωπικό μέσω προσλήψεων και όχι μετακινήσεων υγειονομικών από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.