Ολοκληρώθηκε η παραχώρηση του παλιού πανεπιστημίου στο Δήμο Ιωαννίνων

Το ΔΣ της ΕΤΑΔ ολοκλήρωσε την διαδικασία παραχώρησης του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αποφάσισε την απευθείας μίσθωση στο Δήμο Ιωαννιτών του ακινήτου.

Το κτίριο για τα επόμενα σαράντα χρόνια (20 έτη με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 20 έτη) και με το συμβολικό τίμημα των πεντακοσίων ευρώ το μήνα για τα πρώτα έξι έτη και των χιλίων ευρώ για τα επόμενα παραχωρείται στο Δήμο Ιωαννιτών.

Οι υπηρεσίες που ήδη στεγάζονται όπως η ΔΟΥ Ιωαννίνων, η Κτηματική, η Διεύθυνση Μεταφορών, θα συνεχίσουν να λειτουργούν στο υπόλοιπο τμήμα του ακινήτου. Σκοπός της μίσθωσης είναι να χρησιμοποιηθεί το κτίριο για τη δημιουργία διοικητηρίου του Δήμου Ιωαννιτών και τη στέγαση των υπηρεσιών του. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να κάνει δεκτό το αίτημα του Δήμου Ιωαννιτών με την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα στην πλήρη αποκατάσταση και ανακαίνιση του κτιρίου, με σεβασμό στην ιστορία και την αρχιτεκτονική του αξία. «Η διαιώνιση της θλιβερής κατάστασης του κτιρίου και η απουσία μιας ευοίωνης προοπτικής, ήταν μια απαράδεκτη εκκρεμότητα για όλους, κυρίως όμως για τον ιδιοκτήτη του, που είναι το ελληνικό Δημόσιο. Ελπίζουμε με την απόφαση αυτή να έχουμε συνεισφέρει από τη μεριά μας στην επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΕΤΑΔ Α.Ε. Αντώνης Μπέζας.

Στη δήλωση του για το θέμα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ.Μωυσής Ελισάφ, αναφέρει:

 «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό της χώρας στον οποίο θέσαμε το αίτημα της παραχώρησης του παλιού πανεπιστημίου λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο. Είχα την δυνατότητα να το συζητήσω και πάλι μαζί του στην συνάντησή μας τον περασμένο Ιανουάριο όπου δημόσια τότε έκανε γνωστή την πρόθεση παραχώρησης. Χρειάστηκε ένας πραγματικός αγώνας δρόμου από τις υπηρεσίες μας και συνεχής συνεργασία με την ΕΤΑΔ ώστε να έχουμε την οριστική της απόφαση. Καθοριστική ήταν η συμβολή του Διευθύνοντα Συμβούλου της Εταιρείας Στέφανου Βλαστού τον οποίο επίσης ευχαριστώ θερμά. Ευχαριστούμε επίσης όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑΔ και τον Ηπειρώτη πρόεδρό της Αντώνη Μπέζα.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την βουλευτή του Νομού Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα για την σημαντική της συμβολή ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Το παλιό πανεπιστήμιο θέλουμε να αποτελέσει το σύμβολο της νέας εποχής για τα Γιάννενα. Προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεργαστούμε με όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με όλους τους φορείς της πόλης και κυρίως με την πανεπιστημιακή κοινότητα για να λάβουμε τις οριστικές αποφάσεις. Σκοπός μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα σε όλες τις ενέργειες που θα βάλουν τέλος στην φθορά του χρόνου και θα αποδώσουν στην πόλη ένα κτίριο στο οποίο θα συνυπάρχουν η παιδεία, ο πολιτισμός, ένα κομμάτι της ιστορίας της αλλά και όλα όσα θα συμβολίζουν το μέλλον της».

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.