Τιμήθηκαν οι παραολυμπιονίκες από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε στον κήπο του προεδρικού Μεγάρου τους αθλητές και τους προπονητές που έλαβαν μέρος στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο εκφράζοντας τους τα Θερμά συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους τις επιτυχίες τους αλλά κυρίως για την ψυχική τους δύναμη. Ανάμεσα στους αθλητές που βρέθηκαν στον κήπο του προεδρικού Μεγάρου ήταν η γιαννιώτισσα  Ανθή Λιάγκου με  τον προπονητή της Σταύρο Στραγάληαλλα και ο Δημήτρης Μπακοχρήστος του Ακμών Ιωαννίνων.

Η κυρία Σακελλαροπούλου άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τονίζοντας τα εξής:

«Είστε εσείς, που μας θυμίζετε ότι καμιά δυσκολία δεν μπορεί να σταματήσει τον άνθρωπο όταν έχει πίστη στον εαυτό του και στις ικανότητές του, όταν δεν πτοείται από την αποτυχία και την ήττα επειδή, βαθιά μέσα του, γνωρίζει ότι είναι παροδικές. Εσείς, που έχετε ενστερνιστεί τη βεβαιότητα ότι «κάθε τι αδύνατο είναι δυνατό» και το επιβεβαιώνετε με τον καθημερινό σας αγώνα. Εσείς, που με την αφοσίωση, το θάρρος, την αποφασιστικότητά σας εμπνέετε και παροτρύνετε στο «ευ αγωνίζεσθαι» και άλλους νέους, είτε αντιμετωπίζουν κινητικά, αισθητηριακά ή νοητικά προβλήματα, είτε όχι.  Θέλω να συγχαρώ όλα τα μέλη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας, τους συνοδούς, τους προπονητές, και βέβαια να συγχαρώ θερμά όλους τους αθλητές που απέσπασαν μετάλλια στο Τόκιο, καθώς και όλους όσους συμμετείχαν σε μια τόσο απαιτητική διοργάνωση, ανεξαρτήτως διακρίσεων. Είστε ένα σπουδαίο παράδειγμα της αδήριτης αλήθειας ότι το σώμα υποτάσσεται στο πνεύμα και ότι οι ατέλειές του πολύ συχνά δεν συνεπάγονται παθητικότητα αλλά δύναμη. Εύχομαι η λαμπρή σας παρουσία στους Αγώνες και η καθημερινή σας συμμετοχή στην αθλητική ζωή να βοηθήσει στην καταπολέμηση των στερεοτύπων, του αποκλεισμού και των διακρίσεων που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία. Εσείς, με τον τρόπο ζωής σας, δείχνετε τον δρόμο. Και μας υπενθυμίζετε το χρέος που έχουμε απέναντί σας, προκειμένου να έχετε μια καθημερινότητα αξιοπρεπή, δημιουργική, ισότιμη.»Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, επεσήμανε την παρουσία του στο Τόκιο όπου ήταν μαζί με τους αθλητές, και παρακολούθησε από κοντά τις μεγαλειώδη προσπάθεια των αθλητών. Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι σε λίγο καιρό θα ναι έτοιμο το Παραολυμπιακό κέντρο στη Ραφήνα, όπως έχει υποσχεθεί, σύμφωνα με τις εξαγγελίες. Ο Πρόεδρος της ΕΠΕ Χρήστος Καλούδης πρόσφερε μια αναμνηστική πλακέτα στην Πρόεδρο

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.