Κινητοποιήσεις διανομέων της e-food στα Ιωάννινα

Στάση εργασίας, συγκέντρωση και μοτοπορεία στην πλ. Πύρρου, των Ιωαννίνων πραγματοποίησαν στις 12 το μεσημέρι οι διανομείς της e-food στα Ιωάννινα.

Οι εργαζόμενοι – διανομείς αντιδρούν στην απόφαση της εταιρείας ν’ αλλάξει το εργασιακό καθεστώς εργαζομένων της και από υπαλλήλους να μετατραπούν σε ελεύθεροι επαγγελματίες με μπλοκάκι.

Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους διεκδικούν:

–     Την ανανέωση των συμβάσεων των 115 συναδέλφων για την οποία η εταιρία έχει δεσμευτεί.

–    Συμβάσεις αορίστου χρόνου ως εργαζόμενοι της εταιρίας της efood.

–      Αποδέσμευση της αξιολόγησης από τις απολύσεις.

–      Δημιουργία κατάλληλων χώρων για ανάπαυση, WC, διάλειμμα, αποθήκευση εξοπλισμού, προστασία από βροχή κτλ.

–      Παροχή όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας που προβλέπει ο νόμος.

–   Παροχή κινητών τηλεφώνων με κάρτα και ίντερνετ για την ώρα εργασίας.

Το όλο θέμα προέκυψε, όταν διανομείς της εταιρείας, ενημερώθηκαν ότι, η εταιρεία δεν σκοπεύει να ανανεώσει τις τρίμηνες συμβάσεις εργασίας και τους πρότεινε να γίνουν εάν το επιθυμούν freelancers.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο, οι παραγγελίες που είχαν λάβει μέσω του efood ήταν 20% – 30% λιγότερες σε σχέση με αυτές που λάμβαναν, υπολογίζοντας ότι η εφαρμογή δέχεται πάνω από 200.000 παραγγελίες κατά μέσο όρο ημερησίως.

Η εταιρεία, βλέποντας τον «θόρυβο» που προκλήθηκε με την απόφασή της αυτή, προσπάθησε να ανασκευάσει το μήνυμα προς τους υπαλλήλους της, τους οποίους ενημέρωνε για την αλλαγή του εργασιακού και ενημέρωνε τους διανομείς της ότι, έχουν τη δυνατότητα να ανανεώσουν με τη λήξη της, την υπάρχουσα σύμβαση με τους ίδιους όρους ή εφόσον το επιθυμούν να γίνουν freelancers.

Η ταχύτητα μετάδοσης της πληροφορίας, σε μία εποχή που το διαδίκτυο και το πληκτρολόγιο κατακλύζει τις ζωές όλων, είχε ως αποτέλεσμα, τη δημιουργία ενός ψηφιακού ακτιβισμού. Σε χρόνο ρεκόρ, οι αξιολογήσεις των χρηστών που έδιναν στη συγκεκριμένη υπηρεσία πολύ υψηλή βαθμολογία, την κατρακύλησαν σε πολύ χαμηλή βαθμολογία, με πλήθος αρνητικών σχολίων.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.