Σωματειο Ι.Υ. Ιωαννίνων: Χαιρετίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων μας διανομέων στα EFOOD

Ανακοίνωση του Σωματείου Ι.Υ. Ιωαννίνων:

Το Σωματείο μας καταγγέλλει την εργοδοσία της E-food και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της, που η εργοδοσία δεν έχασε ευκαιρία και πέρασε σε εφαρμογή του νόμου- εκτρώματος της ΝΔ, εκβιάζοντας τους συναδέλφους στην διανομή βάζοντάς τους οι ίδιοι να επιλέξουν ανάμεσα στο δίλημμα Άνεργοι ή Συνεργάτες. 

Η EFOOD κάτω από την μαζική αντίδραση των συναδέλφων μας, “τα μάζεψε”. Όμως, αποκαλύφθηκε, από όλη αυτή την ιστορία, ότι ο νόμος- εκτρωμα Χατζηδάκη, δίνει ακόμα μεγαλύτερες  δυνατότητες στην εργοδοσία ανοίγοντας της τον δρόμο ώστε να απασχολεί τους εργαζόμενους με συμβάσεις ανεξάρτητων υπηρεσιών-έργου (freelancer) έχοντας διάρκεια 6 μήνες, απαλλάσσοντάς την από ασφαλιστικές εισφορές, Δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα, πληρώνοντας με το κομμάτι. Αυτήν ακριβώς την τακτική ακολουθεί εξάλλου χρόνια τώρα μεγάλη πολυεθνική που δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες και καταφέρνει ακριβώς με αυτή την τακτική να ανταγωνίζεται και όλες τις υπόλοιπες! 

Όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι στα s/m, οι εργαζόμενοι στις Ταχυμεταφορές, όπως και οι συνάδελφοι μας στα delivery είμασταν οι ήρωες την  περίοδο. Πάνω στον δικό μας ιδρώτα, στηρίχθηκαν τα τεράστια κέρδη των s/m, των εταιριών courier, όπως και του efood. Ξέρουμε καλά τι σημαίνει εντατικοποίηση στην δουλειά, τι σημαίνει να δουλεύεις χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για να βγει το μεροκάματο, να δουλεύεις με ολιγόμηνες συμβάσεις με το άγχος τι θα γίνει μετα. Ειδικά στα courier o κλάδος κατακλύζεται χρόνια τώρα από εργαζόμενους ενοικιαζόμενους από δουλεμπορικά γραφεία με μηνιαίες ακόμα και λίγων ημερών συμβάσεις.

 Ο αγώνας των εργαζομένων της E-food μας αφορά όλους!

Αν σήμερα περάσουν αυτές οι σχέσεις εργασίας, αύριο θα είναι και η σειρά του κλάδου μας. Ο μόνος δρόμος σήμερα είναι η οργανωμένη πάλη! Αυτές οι εξελίξεις μας αφορούν και πρέπει να μας βρούνε ενωμένους σαν μια γροθιά όλους τους εργαζόμενους! 

Έχουμε πείρα! Ξέρουμε ότι για να έχει ένας αγώνας αντοχή, για να μπορεί να είναι νικηφόρος πρέπει να είμαστε όλοι σαν μια γροθιά! Η πρόσφατη δικαίωση και στο δικαστήριο των συναδέλφων μας στα Market in αυτό δείχνει. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να δυναμώσουμε το Σωματείο μας, να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους στα e-food

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.