Επερώτηση κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου» για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων . 

Μετά την εξώδικη διαμαρτυρία που επέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας προς την Πρόεδρο του ΠΣ και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου,  για τις συνθήκες Υγείας και Ασφάλειας στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και την απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου,  η «Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου» κατέθεσε χθές επερώτηση για το θέμα. 

Από την με αρ.πρωτ.  110119/7708/21-07-2021 ενημέρωση του Περιφερειάρχη προς το Περιφερειακό Συμβούλιο  διαπιστώθηκε ότι η Περιφέρεια , ακολουθώντας  τα «πατήματα» της μεγάλης εργοδοσίας δεν τηρεί ούτε τους βασικούς κανόνες για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. 

Συγκεκριμένα ενώ από το 1996 υπάρχει η υποχρέωση να καταρτιστεί και να επικαιροποιείται η Γραπτή Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου, 25 χρόνια τώρα η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει κάνει το παραμικρό και μόλις τον Ιούλιο του 2021 (μετά δηλαδή την εξώδικη διαμαρτυρία των εργαζόμενων της ΠΕ Πρέβεζας) εγκρίθηκε η δαπάνη για τη σύνταξή της  (Ω56Η7Λ9-ΣΕΖ) 

Στο ίδιο κείμενο η Περιφερειακή Αρχή ευθέως παραδέχεται ότι όχι μόνο δεν έδωσε αυξημένα Μέσα Ατομικής Προστασίας στην περίοδο της πανδημίας, αλλά αντίθετα ότι ήταν «μειωμένη ανάγκη χρήσης Μ.Α.Π.» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. 

Τέλος οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου» ζητούν ενημέρωση για τις υποχρεωτικές εξετάσεις και τους εμβολιασμούς που επιβάλλεται να κάνουν οι εργαζόμενοι, για τις εκπαιδεύσεις σε θέματα υγείας και ασφάλειας που πρέπει να γίνονται και για την αποτίμηση σε χρήματα των ΜΑΠ και του γάλακτος που δεν χορηγήθηκαν κατά τα έτη 2019 και 2020 

Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τα θέματα υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων είναι ζητήματα πρώτης προτεραιότητας. Η Περιφερειακή Αρχή αντίθετα έχει αποδείξει ότι ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας προκρίνει την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις «προσλήψεις» τεχνικών συμβούλων, με αποτέλεσμα να μην ….. «περισσεύουν»  ούτε χρήματα ούτε χρόνος για ζητήματα υγείας και ασφάλειας των μονίμων και συμβασιούχων υπαλλήλων . 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.