πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου-Λευκάδας

Παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Αμυρά και του γενικού διευθυντή του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μητσόπουλου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου-Λευκάδας, που φιλοξενείται στο κτίριο του πρώην Ναυτικού Μουσείου Πρέβεζας. Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος , ο Δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης κ.α
Στο καλωσόρισμα του ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης κ. Κωνσταντίνος Κουτσικόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων πως στόχος είναι να γίνει το κέντρο ένας χώρος πολλαπλής συμμετοχής με πολλές δραστηριότητες που θα δώσει τη δυνατότητα να κατανοήσουμε τη λειτουργία του Αμβρακικού Κόλπου. Κάτι που θα αποτελέσει το πρωταρχικό βήμα καλύτερης διαχείρισης ή βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης.
Ο Υφυπουργός κ. Αμυράς αναφέρθηκε στα σημαντικά αποτελέσματα που μπορεί να φέρει η συνέργεια φορέων και δυνάμεων για την προστασία και την ανάδειξη του Αμβρακικού μιας περιοχής ιδιαίτερου κάλλους και περιβαλλοντικής σημασίας διεθνώς.“Πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα για την κλιματική κρίση και εμείς ως Υπουργείο Περιβάλλοντος το έχουμε πλήρως αντιληφθεί” είπε ο κ Αμυράς και θύμισε ότι από το Υπουργείο έχουν εξασφαλιστεί 100 εκατομμύρια ευρώ για την προστασία της βιοποικιλότητας, σημειώνοντας ότι πρέπει να αρχίσουμε να βάζουμε στο λεξιλόγιό μας τη βιοποικιλότητα και την προστασία της.
Ο γενικός διευθυντής του ΟΦΥΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μητσόπουλος, στάθηκε στη σημαντικότητα του Κέντρου για την περιοχή και αναφέρθηκε και στους στόχους του Οργανισμού. Ο ίδιος ανέφερε πως συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος αλλά και το Υπουργείο Τουρισμού εκπονούμε ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του οικοτουρισμού σε αυτές τις περιοχές και αναφέρθηκε στην επίσκεψη τους στον Φορεά τονίζοντας ότι η περιοχή έχει πολύ μεγάλο δυναμικό, χρειάζονται έξυπνες λύσεις, υποδομές και πράγματα τα οποία μπορούμε εύκολα να τα εφαρμόσουμε σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές.
Στην ανάγκη ευαισθητοποίησης και της δράσης όλων των φορέων και των πολιτών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και στάθηκε στις προκλήσεις που υπάρχουν μπροστά μας και θα οδηγήσουν σε μία πράσινη ανάπτυξη.
Ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης στο χαιρετισμό έκαναν αναφορά στη στήριξη της Περιφέρειας στις δράσεις και το έργο του Φορέα για την προστασία και την ανάδειξη του Αμβρακικού Κόλπου. Ο κ. Ιωάννου στάθηκε στις δράσεις της Περιφέρειας Ηπείρου όπως η αναγνώριση ΠΟΠ για την γαρίδα και την σαρδέλα του Αμβρακικού καθώς και η μελέτη αξιοποίησης των λιμνοθαλασσών Τσοπέλι, Βαθύ, Πωγωνίτσα και Μάζωμα.
Ο Δήμαρχος Άρτας κ. Χρήστος Τσιρογιάννης ανέφερε πως χρειάζεται μια ολική προσέγγιση στο θέμα του Αμβρακικού Κόλπου, κάλεσε το υπουργείο να καταρτίσει ένα 10ετές αναπτυξιακό πρόγραμμα σε συνεργασία με φορείς αφού όπως είπε ο Αμβρακικό βρέχει 5 δήμους και 3 αντιπεριφέρειες.
Μετά τους χαιρετισμούς τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομο και ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου.

πηγή: Δημοτική ραδιοφωνία Πρέβεζας

φωτογραφίες: Δημοτική ραδιοφωνία Πρέβεζας

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.