Ανοιχτή εκδήλωση για το «πάρκο υψηλής τεχνολογίας»

Η Περιφέρεια Ηπείρου σκοπεύει να συνεισφέρει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και στρέμματα γης για τη δημιουργία ενός «πάρκου υψηλής τεχνολογίας και έρευνας». Για την ώρα δεν έχει πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση ώστε να ακουστούν οι ανάγκες διαφόρων ομάδων πολιτών (από τοπικούς επιχειρηματίες, ερευνητές/τριες μέχρι ομάδες ΑΜΕΑ και περιβαλλοντικές συλλογικότητες).

Τι πάρκο τεχνολογίας θέλουμε και χρειαζόμαστε; Πάρκο τεχνολογίας ως χώρος διαμοιρασμού της γνώσης και προώθησης της καινοτομίας με στόχο την ευημερία σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο; Ή πάρκο τεχνολογίας ως χώρος φιλοξενίας ξένων επιχειρήσεων με στόχο την εκμετάλλευση φθηνού εργατικού δυναμικού, ενέργειας και γης; 

Με αφορμή τα σχέδια της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ και το γιαννιώτικο P2P Lab ανοίγουν τον διάλογο πανελλαδικώς.  Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί σχετική ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης. Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, γραφτείτε σε αυτή τη φόρμα.

Τελικός στόχος είναι η διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων προς την Περιφέρεια Ηπείρου και όλες τις Περιφέρειες που σκοπεύουν να υλοποιήσουν παρόμοια πάρκα.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.