Συνάντηση Σ. Γιαννάκη με Γ. Στύλιο για το θέμα των αποζημιώσεων από την κακοκαιρία που έπληξε τον Ν. Πρεβέζης

Με σκοπό την άμεση και αποτελεσματικότερη λύση στο θέμα των αποζημιώσεων από την κακοκαιρία που έπληξε τον Ν. Πρεβέζης στις 26 Αυγούστου 2021, ο Βουλευτής Ν. Πρεβέζης κ. Στέργιος Γιαννάκης συνεργάστηκε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Στύλιο, με θετικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, για τις ζημιές που προξενήθηκαν από την βροχόπτωση – ανεμοθύελλα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πρέβεζας και αφορούσαν κυρίως μηδικές καλλιέργειες, καλλιέργειες καλαμποκιού αλλά και ελαιοκαλλιέργειες, όπως επίσης και λίγες εκτάσεις οπωροκηπευτικών, διενεργήθηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α οι απαραίτητες επισημάνσεις, έγιναν 41 αναγγελίες και υποβλήθηκαν 112 δηλώσεις ζημιάς.

Το έργο των εκτιμήσεων από τις γεωτεχνικές υπηρεσίες έχει ήδη ολοκληρωθεί για όλες τις καλλιέργειες και στη συνέχεια θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους ασφαλιστικά ενήμερους παραγωγούς μετά και της επεξεργασίας των στοιχείων από το αρχείο ΟΣΔΕ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται πλέον από τον ΕΛ.Γ.Α ξεκινούν την ίδια χρονιά που προξενήθηκε η ζημιά και ολοκληρώνονται τους πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς, σε αντίθεση με το παρελθόν που αυτές ολοκληρώνονταν στα τέλη του επόμενου έτους μετά τη ζημιά, δηλαδή σχεδόν 17 μήνες μετά.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.