Μ. Τζούφη: «Να μπει τέλος στην αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας»

«Να μπει τέλος στην αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας και να σταματήσουν οι μετακινήσεις του ιατρικού τους προσωπικού στα Νοσοκομεία» ζήτησε η ΜερόπηΤζούφη από τον υπουργό Υγείας Αθ. Πλεύρη, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή.


Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εσκεμμένη και συστηματική εγκατάλειψη των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), τονίζοντας πως η άρνηση του υπουργείου Υγείας να προσλάβει προσωπικό έχει ως επακόλουθο την «αποψίλωση» των Κέντρων Υγείας ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της πανδημίας. 
Ειδική αναφορά έκανε στις μονάδες υγείας των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, επισημαίνοντας πως η αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας έχει σοβαρότατες συνέπειες για τους κατοίκους των απομακρυσμένων και ορεινών περιοχών. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τον υπουργό Υγείας να μεριμνήσει για την επιστροφή των ιατρών στις οργανικές τους θέσεις.
Επιπλέον, η Μερόπη Τζούφη ζήτησε την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με προσωπικό και υποδομές, όπως και την ενεργό συμμετοχή τους στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, ειδικά για τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών, των ηλικιωμένων και όσων αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. 
Τέλος, ζήτησε «να καταβληθούν, επιτέλους, οι αποζημιώσεις των εφημεριών του προσωπικού των Κέντρων Υγείας που λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα», χαρακτηρίζοντας «θετική είδηση» τη δέσμευση του υπουργού Υγείας για καταβολή των αποζημιώσεων εντός του Οκτωβρίου.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.