Γιάννης Στέφος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ρημάζει τη δημόσια εκπαίδευση.

Με μία μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος σχολίασε τα πεπραγμένα του υπουργείου Παιδείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ότι αφορά τη λειτουργία των σχολείων αλλά και την διανομή των σχολικών γευμάτων. Ο πρώην βουλευτής σχολίασε τον λειτουργικό υποβιβασμό των σχολείων, Τα τεράστια κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στα ειδικά σχολεία. Γράφει συγκεκριμένα:

«Στο δεύτερο μήνα λειτουργίας των σχολείων,το μεγαλόπνοο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας σε όλη την χώρα είναι οι συγχωνεύσεις τμημάτων ,ο λειτουργικός υποβιβασμός των σχολείων,τα τεράστια κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στα ειδικά σχολεία σε όλη τη χώρα.
Παράδειγμα στο νομό Ιωαννίνων πάμπολλα.
Το Δημοτικό σχολείο στα Πράμαντα με 27 παιδιά υποβιβάστηκε σε διθέσιο, ειδικό σχολείο με 16 παιδιά στο κέντρο της πόλης δεν έχει νοσηλευτή και οι ελλείψεις στα γυμνάσια και στα λύκεια αμέτρητες.
Το υπουργείο Παιδείας διόρισε φέτος χιλιάδες εκπαιδευτικών.
Εξαντλήθηκε λοιπόν η δυνατότητα διορισμού αναπληρωτών από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και μη έχοντας κάνει κανέναν προγραμματισμό για πρόσληψη αναπληρωτών απο ευρωπαϊκά προγράμματα ,η κυβέρνηση Μητσοτάκη ρημάζει τη δημόσια εκπαίδευση.

Και δεν είναι μόνο αυτό.Σημερα στα δημοτικά σχολεία αναμένονταν η διανομή των πρώτων σχολικών γευμάτων. Έστω με καθυστέρηση.

Ωστόσο,σε μια περίοδο που η ακρίβεια και η φτώχια χτυπά κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα,
με ευθύνη της Δόμνας Μιχαηλίδου τα παιδιά στα σχολεία μένουν χωρίς γεύματα, αφού το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε με απόφαση του το σχετικό διαγωνισμό του ΟΠΕΚΑ για τις σχολικές χρονιές 2021-22, 2022-23, με επέκταση το 2023-2024.

Φαίνεται πως η προσπάθεια της κυρίας Μιχαηλίδου να τα “μαγειρέψει” κατά πώς ήθελε δεν πέρασε απο τον έλεγχο του Ελεγκτικού συνεδρίου, με αποτέλεσμα για πολλούς μήνες ακόμη χιλιάδες παιδιά να μείνουν χωρίς φαγητό.

Τόσοι είναι»\.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.