Ιωαννινα: κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην πώληση της ΔΕΗ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων πραγματοποίησε  παρέμβαση-κινητοποίηση ενάντια στην πώληση της ΔΕΗ σήμερα Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021  το πρωί, έξω από το κεντρικό κτήριο της ΔΕΗ στη ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΑΡΗ στα Ιωάννινα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΠΑ Υποδομών προχωρά στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με διαδικασίες εξπρές προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική της αφήνει απροστάτευτους τους καταναλωτές οδηγώντας σε ρεκόρ αύξησης των τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας, την ώρα που οι αυξήσεις και στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο και σε βασικά προϊόντα πλήττουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.«Η απώλεια της πλειοψηφίας της μετοχικής σύνθεσης της ΔΕΗ είναι έγκλημα, γιατί η ελληνική πολιτεία θα χάσει την πλειοψηφία στον πυλώνα του ενεργειακού μας συστήματος, που είναι απαραίτητος για τη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα και σε καθαρές μορφές ενέργειας, όπως είναι επίσης απαραίτητος για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, και για τη στήριξη της κοινωνίας και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Η βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας εξαρτάται από τη ΔΕΗ και τα ενεργειακά δίκτυα. Είναι ένα προσχεδιασμένο έγκλημα με καταστροφικές επιπτώσεις για όλους μας. Παλεύουμε για να μη χαθεί το ‘Δ’ της ΔΕΗ.»

.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.