Για καθυστέρηση στην παραχώρηση των  σχολικών χώρων στους συλλόγους  κατηγορει τη δημοτική αρχή η παράταξη Ιωάννινα_2023 και η απάντηση της δημοτικής αρχής

Ιωάννινα_2023: Σε πρωταθλητισμό στο ψέμα και στη χρέωση ευθυνών στην αντιπολίτευση για να δικαιολογήσει τη δική της ανικανότητα στη διαχείριση ακόμα και των φαινομενικά απλών θεμάτων του Δήμου, συνεχίζει να επιδίδεται η δημοτική αρχή του Μωυσή Ελισάφ και ως παράταξη είμαστε υποχρεωμένοι σήμερα να καταγγείλουμε τη διοίκηση του Δήμου Ιωαννιτών, επειδή έφτασε να μας κατηγορεί εντελώς ψευδώς πως ευθυνόμαστε εμείς για την καθυστέρηση στην απόδοση των αθλητικών χώρων ευθύνης του Δήμου Ιωαννιτών, προς τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης.

 Για να καταδείξουμε την απόλυτη ευθύνη εν προκειμένω, της σύμπραξης παρατάξεων και ανεξαρτοποιηθέντων δημοτικών συμβούλων που διοικεί το Δήμο Ιωαννιτών, οφείλουμε να αναφέρουμε τα εξής γεγονότα:

 Στις 21 Σεπτεμβρίου 2021, στο δημοτικό συμβούλιο, η παράταξή μας, με ερώτησή της προς τη δημοτική αρχή ζήτησε να ενημερωθεί πότε θα γίνει η παραχώρηση των κλειστών σχολικών αιθουσών στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, προκειμένου τα παιδιά να ξεκινήσουν τις δραστηριότητές τους και οι γονείς να οριστικοποιήσουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό. Ουδεμία συγκεκριμένη απάντηση λάβαμε.

 Στις 13 Οκτωβρίου 2021, και με αφορμή σχετικό θέμα του δημοτικού συμβουλίου –που αφορά αίτημα πολιτιστικού συλλόγου για παραχώρηση σχολικής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων- η παράταξή μας πρότεινε την αναβολή του θέματος ώστε η δημοτική αρχή να καταθέσει τον ολοκληρωμένο προγραμματισμό της για τις παραχωρήσεις αυτές. Επιπρόσθετα, προτείναμε το θέμα της παραχώρησης να έρθει άμεσα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δια περιφοράς, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση.

 Ταυτοχρόνως, η δημοτική αρχή μας ενημέρωσε ότι έχει προχωρήσει η παραχώρηση αιθουσών σε κάποιους συλλόγους, γεγονός που εκθέτει τη δημοτική αρχή καθώς δεν υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα αυτό και ταυτόχρονα δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τα κριτήρια βάσει των οποίων αποφασίζει η δημοτική αρχή. Το γεγονός αυτό όμως, οφείλει να προβληματίσει πρωτίστως τους εκπροσώπους των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας.

 Σήμερα, και σε συνέχεια πολλαπλών οχλήσεων που έχουμε δεχτεί από αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους των Ιωαννίνων, αντιλαμβανόμαστε για μια ακόμη φορά ότι, η δημοτική αρχή ανήμπορη να διοικήσει και να προγραμματίσει ακόμη και απλά θέματα, όπως αυτό της παραχώρησης των σχολικών αιθουσών, καταγγέλει την αντιπολίτευση ότι αυτή καταψήφισε τις παραχωρήσεις!

Επειδή δεν αισιοδοξούμε πως ζητώντας για πολλοστή φορά από τη δημοτική αρχή, να σοβαρευτεί, θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα προς όφελος της πόλης… την καλούμε απλώς, να καταθέσει σήμερα την ολοκληρωμένη εισήγησή της για την απόδοση στους συνδημότες, μέσω των οργανωμένων πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, των κλειστών σχολικών αιθουσών.

 Η Απάντηση της δημοτικής αρχής στην παράταξη «Ιωάννινα 2023» 

Η Δημοτική Αρχή με έκπληξη παρακολούθησε την τελευταία επίθεση που εξαπέλυσε η παράταξη «Ιωάννινα 2023» για την παραχώρηση αθλητικών χώρων και αιθουσών πολλαπλών χρήσεων σε σχολικές μονάδες.

Η παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη υποστηρίζει ότι κατηγορήθηκε από την Δημοτική Αρχή, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε καμία δημόσια τοποθέτηση.

Απορίας άξιον λοιπόν προς τι η νέα επίθεση όταν δεν δόθηκε καμία αφορμή.

Τελικά την κ. Καλογιάννη το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να εξαπολύει επιθέσεις πιστεύοντας ότι με αυτές θα πλήξει την δημοτική αρχή, ακόμη κι είναι κενές περιεχομένου.

Η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει το θέμα της παραχώρησης αθλητικών και άλλων χώρων σε συλλόγους της περιοχής με την δέουσα σοβαρότητα που επιβάλλει και η πανδημία.

Ήδη οι αποφάσεις έχουν ληφθεί από τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

Θα κατατεθούν προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο και κει πλέον θα έχουν την δυνατότητα να τοποθετηθούν με καθαρό τρόπο όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, όλες οι παρατάξεις.

Η κ. Καλογιάννη βιάστηκε να κατασκευάσει επιθέσεις που ποτέ δεν έγιναν. Προφανώς θα έχει τους λόγους της. Αποθέωση της μικροπολιτικής της. 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.