Ιωάννινα: Εκδήλωση για τη δωρεά οργάνων

Με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης ο Δήμος Ιωαννιτών πραγματοποίησε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στις 20 Οκτωβρίου το βράδυ, εκδήλωση υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, με τη συμμετοχή και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας,  για τη δωρεά οργάνων, την οποία εντάσσει στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Σε όλη την διάρκεια της χρονιάς θα αναπτυχθεί εκστρατεία ενημέρωσης, ενώ η κεντρική εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 16 Ιουνίου στην αίθουσα ‘’Βασίλειος Πυρσινέλλας’’ στο Πνευματικό Κέντρο με τη συνεργασία της 6ης ΥΠΕ και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Νεφρολογίας Ευαγγελία Ντουνούση στην Ελλάδα σήμερα 1.300 ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση. 14.000 νεφροπαθείς υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, ενώ ο μέσος χρόνος αναμονής για μεταμόσχευση νεφρού ανέρχεται στα οκτώμισι έτη.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.