Η ΛΑ.ΣΥ Δ. Ιωαννιτών για τη διαχείριση απορριμμάτων στα Ιωάννινα

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ιωαννιτών:

Η Δημοτική αρχή Ιωαννίνων έπρεπε ήδη να είχε συνεδριάσει για τη διαχείριση των απορριμμάτων

    Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων οφείλει να φέρει επιτέλους για συζήτηση το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και να λογοδοτήσει για τις θέσεις των εκπροσώπων της στο Αναγκαστικό Σύνδεσμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Δ.Σ.Α.). 

    Οι εκπρόσωποι του Δήμου επαναλαμβάνουν ότι τα Γιάννενα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός απορριμμάτων στην Ήπειρο αντί να κάνουν έργα για διαλογή στην πηγή και μείωση του όγκου των απορριμμάτων. 

    Διαμαρτύρονται ότι σε αντίθεση με τον όγκο απορριμμάτων και τις δαπάνες δεν εκπροσωπούνται αναλογικά στον Α.Σ.Δ.Σ.Α., αλλά ξεχνούν ότι και οι ίδιοι δεν εκπροσωπούν τις απόψεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου αφού έχουν εκλεγεί εκμεταλλευόμενοι το νομοθετικό πλαίσιο περί κυβερνησιμότητας των Δήμων. Στον Α.Σ.Δ.Σ.Α. εκφράζουν τις δικές τους απόψεις και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο 

    Δεν παραγνωρίζουμε ότι με τις δεδομένες πλειοψηφίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, υπάρχει ενιαία, πολιτική συμφωνία  για την ιδιωτικοποίηση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) πριν καν ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία. . 

    Οφείλουν ωστόσο να απολογηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη θέση που παίρνουν στα παζάρια των επιχειρηματικών ομίλων που φιλοδοξούν να αναλάβουν το διαγωνισμό για την λειτουργία του δικτύου ΣΜΑ Ηπείρου. Στοιχίζονται δίπλα από την Περιφέρεια Ηπείρου και τους ομίλους που προσπαθεί εκείνη να προκρίνει στο διαγωνισμό. Είτε μετέχουν είτε όχι στη σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη, ξέρουμε τι θα πουν.    

    Πανηγυρίζουν ότι δικαιώθηκαν με την ακύρωση του διαγωνισμού των ΣΜΑ, αλλά η στοίχισή τους με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που στηρίζει η Περιφέρεια δεν τους επέτρεψε να προβληματιστούν για την ακύρωση του διαγωνισμού για τα LED των Ιωαννίνων που θα επιβαρύνει τα ανταποδοτικά τέλη για τα επόμενα 12 χρόνια 

    Αυτά τα δύο χρόνια δεν ασχολήθηκαν καν να μάθουν που βρίσκεται ο ΣΜΑ Ιωαννίνων, και ξαφνικά θυμήθηκαν τις καθυστερήσεις στην παράδοση του έργου. Κι ενώ η Περιφέρεια δεν έχει παραδώσει το ΣΜΑ Ιωαννίνων απ τον Ιούλιο του 2019 οπότε και ολοκληρώθηκε, τον Οκτώβριο του 2021 ανακαλύπτουν τις ευθύνες του Α.Σ.Δ.Σ.Α. για τη λειτουργία του έργου που δεν έχει παραδοθεί.  

    Ψήφισαν πρώτα την τιμολογιακή πολιτική του Α.Σ.Δ.Σ.Α. η οποία επιβάλλει τους λογαριασμούς που έρχονται κάθε μήνα στο Δήμο και τώρα δήθεν εξοργίζονται με τις υπέρογκες χρεώσεις. 

    Η οργή τους προφανώς εξαντλείται στα τιμολόγια του Α.Σ.Δ.Σ.Α. και καλοδέχονται τα τιμολόγια που στέλνει η Περιφέρεια για τη λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων. Γι αυτά δεν βρίσκουν λέξη να πουν. 

    Η πλειοψηφία του Α.Σ.Δ.Σ.Α. που συμφωνεί με την Περιφέρεια και το Δήμο Ιωαννιτών στην ιδιωτικοποίηση των ΣΜΑ πριν καν ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία, που συμφωνεί στο θέμα της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας που πληρώνουν οι Δήμοι είτε μεταφέρουν απορρίμματα είτε όχι, που έχει οχυρωθεί πίσω από άλλα επιχειρηματικά συμφέρονται απ αυτά που προκρίνει η Περιφέρεια οφείλει να θέσει σε συζήτηση την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία των ΣΜΑ, για κατάργηση της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας στη ΜΕΑ και επαναδιαπραγμάτευσης των όρων της σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ .  

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.