Έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Εικαστικές Αναδρομές. Νεοκλασικά και Ιστορικά Κτίρια της πόλης μας»

 

Άνοιξε τις πόρτες της για το κοινό σήμερα το απόγευμα και πραγματοποιήθηκε η έναρξη της έκθεσης ζωγραφικής του Λουκά Λούκα 

με τίτλο «Εικαστικές Αναδρομές. Νεοκλασικά και Ιστορικά Κτίρια της πόλης μας»

Η έκθεση πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου (Αγίας Μαρίνας 55) από 1 έως 11 Νοεμβρίου 2021 και θα λειτουργεί 11- 1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.

Ο καλλιτέχνης αναφέρει για το έργο του: 

«Γεννήθηκα στα Γιάννενα από γονείς Γιαννιώτες. Εδώ μεγάλωσα, εδώ ζω εδώ και ζωγραφίζω. Είμαι αυτοδίδακτος ζωγράφος, δεν έτυχε να πάρω μαθήματα παρόλο που ζωγράφιζα από μικρό παιδί. Τα μόνα μαθήματα ήταν η συνεχής παρατήρηση των αγαπημένων μου ζωγράφων, κυρίως Γάλλων ιμπρεσιονιστών. Από μικρός εντυπωσιάστηκα από τα χρώματά τους, την ελεύθερη πινελιά τους, που ξεπερνούσε την κλασική απεικόνιση θέτοντας σε κυρίαρχο ρόλο την προσωπική τους εντύπωση, χρωματικά, για το θέμα.

Η πρώτη ατομική μου έκθεση έγινε στα Γιάννενα, το 1974, με ιδιαίτερη επιτυχία. Ακολούθησαν πολλές, εδώ και σε άλλες πόλεις. Συμμετείχα σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Έργα μου υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές. Υπήρξα κατά το παρελθόν ιδρυτικό μέλος της Ηπειρωτικής Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και μέλος του Διοικητικού της Συμβούλιου επί δεκαετία. Σταμάτησα τη ζωγραφική το 1990 για εντελώς προσωπικούς λόγους και ξεκίνησα πάλι τον Οκτώβριο του 2019 (σχεδόν 30 χρόνια αποχής). Από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι τώρα το συνολικό έργο μου απαριθμεί πάνω από 260 πίνακες και συνεχίζω με κυρίαρχα θέματα τον άνθρωπο, τη φύση και τα Γιάννενα φυσικά.

Η ενότητα «Νεοκλασικά και Ιστορικά Κτίρια», που άλλα υπάρχουν ή άλλα χάθηκαν για πάντα, εμπορικές στοές, χάνια και δρόμοι που άλλαξαν μορφή, αριθμεί 65 έργα, τα οποία και εκθέτω. Τα βιώματά μου είναι καθαρά γιαννιώτικα και αποτυπώνω ό,τι έζησα: μνήμες αξέχαστες με αγάπη και πάθος για την πόλη μας».

 Λουκάς Νικ. Λούκας

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.