Στα Ιωάννινα ο τερματισμός του Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε την διεξαγωγή του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας μετά από 10 χρόνια το διάστημα 26 Απριλίου – 1 Μαϊου του 2022, με τον αγώνα να ξεκινά από το Ηράκλειο και να συνεχίζει στην ηπειρωτική Ελλάδα, με τερματισμό τα Ιωάννινα.

Θα είναι ένας αγώνας με 170 αστέρες της Παγκόσμιας Ποδηλασίας με περάσματα από περιοχές που θα αναδείξουν την φυσική ομορφιά της χώρας, αλλά και την πολιτισμική κληρονομιά της, ενώ όπως ανέφερε ο υφυπουργός, ήδη έχει συσταθεί η Cycling Greece, η οποία θα αναλάβει το απαιτητικό έργο της διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Η πόλη των Ιωαννίνων θα φιλοξενήσει τον τερματισμό του ποδηλατικού γύρου και τη γιορτή που θα ακολουθήσει στο κέντρο της πόλης ανήμερα της Πρωτομαγιάς. Μια αθλητική διοργάνωση που θα διαδώσει το μήνυμα της βιώσιμης κινητικότητας, θα αναδείξει τις φυσικές ομορφιές και την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης , θα τοποθετήσει τα Γιάννενα στο πάνθεον των μεγάλων αθλητικών γεγονότων και θα προσελκύσει τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε να κινηθεί η τοπική αγορά και οικονομία. 

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς δήλωσε: «Μια καλή αρχή για την πόλη μας, καθώς θα ενισχύσει περαιτέρω τη δυναμική της ερχόμενης καλοκαιρινής σεζόν, αλλά και ένα σημαντικό πρώτο βήμα για τη φιλοξενία αντίστοιχων αθλητικών δράσεων στο μέλλον. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για την τιμητική πρόσκληση που μου απηύθυνε να συμμετάσχω στην Οργανωτική Επιτροπή του Ποδηλατικού Γύρου».

Οι παράλληλες δράσεις για την προώθηση μηνυμάτων οδικής ασφάλειας και ασφαλούς χρήσης του ποδηλάτου θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη της αδικοχαμένης πρωταθλήτριάς μας στο Μαραθώνιο, Δήμητρας Ιορδανίδου, η οποία παρασύρθηκε από φορτηγό χθες στη Θεσσαλονίκη, οδηγώντας το ποδήλατό της. 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.