Ιωάννινα: Παρουσίαση του βιβλίου «Τα Κοινά της Παιδείας»

Οι εκδόσεις «ΘΕΜΕΛΙΟ» παρουσίασαν τον συλλογικό τόμο με τίτλο «Τα κοινά της Παιδείας- Σκέψεις για το παρελθόν και το μέλλον του κυβερνητικού εγχειρήματος της Αριστεράς», που επιμελήθηκε ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, με πρόλογο του Αλέξη Τσίπρα.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου το απόγευμα, στα Ιωάννινα, στον πολιτιστικό πολυχώρο “Δημήτρης Χατζής”. Για το βιβλίο συζήτησαν ο πρύτανης  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, η εκπαιδευτικός του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων Χριστιάνα-Μαρία Ευθυμίου, η κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Ευαγγελία Καραγιαννοπούλου και ο ψυχίατρος, επίκουρος καθηγητής Σχολής Επιστημών Υγείας, πρώην βουλευτής Χρήστος Μαντάς. Χαιρετισμό απηύθυναν η βουλευτής Μερόπη Τζούφη και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σπύρος Γεωργάτος. Την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Φιλήμων Καραμήτσος. Στη συζήτηση παρενέβη ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστας Γαβρόγλου.

Όπως τονίζεται, το βιβλίο αποτελεί μια -σπάνια για την ελληνική πολιτική ιστορία- συλλογική απόπειρα κριτικής αποτίμησης του έργου που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της κυβερνητικής θητείας της Αριστεράς. Οι συγγραφείς του τόμου συμμετείχαν στις πολύπλευρες διεργασίες στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ιδιαίτερες εμπειρίες των συγγραφέων των επιμέρους κεφαλαίων συναντούν τη συλλογική εμπειρία της συγγραφικής ομάδας, αναδεικνύοντας το σκεπτικό των μεταρρυθμίσεων που υλοποιήθηκαν, τις δυσκολίες που συνάντησε η εφαρμογή τους, ενώ φωτίζονται ταυτόχρονα οι αδυναμίες και τα αδιέξοδα που όρισε η ευρύτερη πολιτική και κομματική κουλτούρα».

Συγγραφείς:

Γιώργος Αθανασόπουλος, Ερρίκος Βεντούρας, Κώστας Γαβρόγλου,Ηλίας Γεωργαντάς, Σπύρος Γεωργάτος,Πανάγος Γεωργόπουλος, Ακρίτας Καϊδατζής, Παναγιώτης Κασσιανός, Αντώνης Κυπάρος, Σπύρος Κωνσταντάτος, Νίκη Μουντζούρογλου, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Νίκος Μπελαβίλας, Αντώνης Μπόγρης, Ανδρέας Νοταράς, Φώτης Παλαμιώτης, Γιώργος Πολίτης, Ελάτη Ποντικοπούλου-Βενιέρη, Μερόπη Τζούφη

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.