Τα Γιάννενα στέλνουν μήνυμα κατά του σκοταδισμού

Ένα πανανθρώπινο μήνυμα για αντίσταση στον αντισημιτισμό και σε κάθε μορφή ρατσισμού, διαδίδεται μέσω της παγκόσμιας εκστρατείας #LetThereBeLight που διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό «March of the Living».

Στις 9 Νοεμβρίου 1938 οι Ναζί έκαψαν περισσότερες από 1.400 συναγωγές και εβραϊκά ιδρύματα στη Γερμανία και την Αυστρία. Τα γεγονότα αυτά ονομάστηκαν «Kristallnacht» (Η Νύχτα των Κρυστάλλων) και αποτέλεσαν μια κρίσιμη στιγμή στην αλυσίδα των γεγονότων που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα των 6 εκατομμυρίων Εβραίων της Ευρώπης.

Στην φετινή εκστρατεία θα συμμετέχει και ο Δήμος Ιωαννιτών  με φωταγώγηση του Δημαρχιακού Μεγάρου και προβολή ενός μηνύματος ελπίδας και ενότητας ενάντια στον σκοταδισμό την Τρίτη 9 Νοεμβρίου.

Το μήνυμα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος που αναρτήθηκε στον σύνδεσμο της φετινής εκστρατείας είναι: «Η διατήρηση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος είναι ευθύνη μας και η διάδοση της γνώσης για θέματα που αφορούν το Ολοκαύτωμα είναι υποχρέωσή μας ώστε η κοινωνία μας να μην ανεχτεί ποτέ ξανά το μίσος, τον αντισημιτισμό και κάθε είδους ρατσισμό».   

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.