Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ

  Οι μέλισσες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ισορροπία της ζωής στη γη. Για παράδειγμα, πολλά άλλα έμβια όντα εξαρτώνται από τις δραστηριότητες των μελισσών, καθώς και από την καλή λειτουργία των κυψελών. Ουσιαστικά ό,τι κάνουν συμβάλλει στο περιβάλλον.

Κάθε μέλισσα έχει μία αποστολή, έναν σκοπό και τον εκτελεί πλήρως.

Κάθε μέλισσα έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο στην κυψέλη. Δεν υπάρχει σύγχυση σχετικά με τα καθήκοντα του καθενός, αφού ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει και το εκτελεί. Αυτή η κοινωνία των μικρών αυτών εντόμων είναι εκπληκτικά πολύπλοκη. 

Μεταξύ των μελισσών υπάρχει αμοιβαία συνεργασία και φροντίδα.

Όταν μια μέλισσα συλλέγει νέκταρ, το κάνει επειδή είναι απαραίτητο για την επιβίωση της κυψέλης. Για παράδειγμα, οι μέλισσες που συλλέγουν νέκταρ ζουν μόνο περίπου 30 ημέρες. Ωστόσο, ο χρόνος που απαιτείται για την παραγωγή του μελιού είναι δύο μήνες. Με άλλα λόγια, δεν προλαβαίνουν ποτέ να δουν τον καρπό της εργασίας τους. Το επίπεδο γενναιοδωρίας τους είναι εκπληκτικό.

Οι μέλισσες έχουν εντυπωσιακή μνήμη και δεξιότητες.

Οι μέλισσες είναι μικρά έντομα με εκπληκτικό μυαλό. Μερικές φορές πρέπει να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις και εξακολουθούν να βρίσκουν το δρόμο για την επιστροφή στην κυψέλη τους. Αντίστοιχα, εντοπίζουν σημεία αναφοράς που τους επιτρέπουν να θυμούνται το ταξίδι τους πίσω στο σπίτι. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης ότι οι μέλισσες έχουν ακόμη και βασικές μαθηματικές δεξιότητες.

Από τη Μελισ/κή Ομάδα

Ντόπια Μέλισσα / Native Bee

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.