Ιωάννινα:  Εκδήλωση από τον Δήμο και την Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν

Η Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα και ο Δήμος Ιωαννιτών διοργανώνουν ένα αφιέρωμα στον Αζέρο ποιητή και φιλόσοφο Νιζαμί Γκιαντζαβί (Γκαντζά 1141 – 1209) τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στις 19.30 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δημήτρης Χατζής” 

Ο Νιζαμί Γκιαντζαβί είναι από τις εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων στο Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος επηρέασε τη λογοτεχνία των κρατών της Μέσης Ανατολής. Γεννήθηκε και σπούδασε στην πόλη Γκαντζά όπου μελέτησε μεσαιωνικές επιστήμες καθώς και λαογραφία και λογοτεχνία των χωρών της Μέσης Ανατολής. Μιλούσε άψογα Τούρκικα, Αραβικά, Περσικές γλώσσες, γνώριζε τα Ελληνικά ενώ ήταν γνώστης της Ελληνικής Ιστορίας, Φιλοσοφίας, Αστρονομίας, Ιατρικής και Γεωγραφίας. 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες του Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα Ανάρ Χουσείνοφ με τίτλο “Νιζαμί Γκιαντζαβί, μια λογοτεχνική κληρονομιά που αντηχεί στο σήμερα” καθώς και του Δρ. Ευάγγελου Βενέτη, ειδικού στην λογοτεχνική παράδοση για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Ισλάμ, την Μέση Ανατολή και τον Καύκασο με τίτλο “Ο Διάλογος των Πολιτισμών – Μέγας Αλέξανδρος και Νεζαμί Γκαντζαβί ” καθώς και έκθεση ψηφιακών έργων/εκτυπώσεων με θέμα την ποίηση του Νιζαμί Γκιαντζαβί. 

Την εκδήλωση χαιρετίζουν ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα Ανάρ Χουσείνοφ και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.